Dovre i mitt hjerte

Helt fra jeg var ei lita jenta har Dovrefjell fasinert meg, og allerede den gang tenkte jeg på hvordan det var å gå i området. I 2006 var jeg så heldig å få gå fra Vårstigen over fjellet og ned til Tofte mo. En fantastisk tur for en som har drømt om det fjellet i mange år. I månedsskiftet september – oktober var jeg tilbake, ikke på langtur men på fototur sammen med naturfotografer fra Biofoto Midt-Norge og Østlandet. Målet var den fantastiske naturen og moskus. Med tanke på oppslag i media den siste tiden, om noen svenske fotografer som forstyrret moskusen for å ta det «optimale» bildet, er det godt å se tilbake på at sikkerhet var i fokus hos gruppen jeg var en del av. Sikkerhet for vår del, og at vi ikke skulle provosere dyrene.

Det ble en flott helg, med masse frisk luft, flott natur, trivelig selskap og ikke minst møte med moskus. For en «førstereisjente» var det en stor opplevelse å få være sammen med andre som kunne fortelle om moskusen, hva vi skulle passe på/se etter.

Søndag var været upåklagelig; minus 5 grader kl 9, og ei sol som varmet mer og mer utover dagen. Da var turen fredag ettermiddag i sidelengs hagl og snø glemt. Vi var heldige og traff moskusen tidlig på dagen, og det var bare å nyte synet av disse flotte dyrene. Takk til Biofoto som arrangerer slike turer, og til Stjørdal Foto som lånte meg utstyr slik at jeg «kom nærmere» moskusen. Her er et lite knippe bilder fra opplevelsen.

 


2 kommentarer om “Dovre i mitt hjerte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s