Nordlys over Steinvikholmen 

For fire år siden visste jeg ikke at vi har nordlys over Trøndelag.  Etter jeg kjøpte kamera på nyåret i 2013 oppdaget jeg plutselig at vi har jo masse nordlys!

Rett nok husker jeg at jeg opplevde nordlys over Stjørdal en gang i tidlig ungdomsår.  Den gangen visste jeg ikke hva det var,  og jeg husker jeg syntes det var skummelt. Nå  derimot,  trosser jeg både redsel for mørket og fritid på jakt etter nordlyset.  

Den første vinteren med kamera var jeg glad om jeg greide å fange noe grønt på bildebrikken.  Om resten av motivet var i fokus hadde mindre betydning.  Grønt var nordlys,  ferdig med det.  😊

Nå derimot,  krever jeg mer av nattehimmelen enn bare noe grønt.  Jeg tenker komposisjon,  som for eksempel hva vil jeg ha med i motivet for å underbygge eller forsterke opplevelsen. Hvilke lukkertider som brukes har også betydning for resultatet,  og må vurderes. Eller som en sa: du har perfeksjonert nordlyset.  Kanskje det?  Det er uansett spennende å fotografere nordlys.  Det er jo i stadig bevegelse,  varierer i lysstyrke og farger og kommer og går som det passer seg selv.  Det er heller ikke sikkert det kommer til syne når eller der du forventer å få se det heller.

Torsdag 13.oktober 2016 var jeg på Steinvikholmen og fotograferte nordlyset.  Jeg var alene fram til kl 22 da det kom et par andre som var ute i samme ærend.  Da hadde det fineste nordlyset gitt seg og jeg dro hjem.

20161013-img_9886

Jeg er ikke så overvettes begeistret for gartneriene på Frosta,  ikke når det gjelder nordlys hvertfall.  De lyser opp i en kraftig oransje farge,  og må virkelig kunne si å være lysforurensing.  Denne kvelden var det  ikke så dumt at de var der lell.  Det lå  nemlig skodde over Frosta,  og med det også over gartneriene.  Som du ser på bildet under passer den gule fargen godt til det blå og grønne.  Kan jo nesten si at det er perfeksjonert?

20161013-img_9898

Denne kvelden var nordlyset «overalt», dvs både mot nord, vest, sør og rett opp. Det var sikkert mot øst også, men jeg fokuserte bare på de andre himmelretningene. En herlig kveld!

 


2 kommentarer om “Nordlys over Steinvikholmen 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s