Nordlysshow

Nordlyset fasinerer meg – og det utfordrer meg. Fasinerer meg fordi jeg ikke var klar over at det var så mye nordlys over Trøndelag, og fordi det er så uendelig vakkert der det bølger seg fram over himmelen. Fordi det er et fenomen som har vært der i uendelige tider. Det utfordrer meg fordi jeg vet hva slags bilde jeg vil ha – men ikke vet om det er mulig fordi nordlyset er uforutsigbart: når kommer det? Kommer det i det hele tatt? Hvor kommer det? Hvor mye?  Og sånn kunne jeg fortsatt å ramse opp. Sist men ikke minst er jeg nok også litt hekta. Enn om jeg ikke drar ut, og enn om det blir det nordlysshowet – og så er jeg innendørs og ikke ser noe?

Sist tirsdag var det meldt nordlys, og jeg var klar. Bagen med ullklær, kjeledress, stativ, lommelykt, lue, votter osv stod i gangen. Sekken med kamera likeså. Plutselig bredte nordlyset seg ut over Stjørdal, jeg hoppet i bilen og dro til Steinvikholmen. På vei nedover plukket jeg opp en venninne som på tur utover rapporterte om at det var mye nordlys over oss. Kursen gikk strake veien utover, kun med et stopp under Forbordsfjellet. Jeg måtte også se hvordan det stod til over oss. Det så ut til å bli en flott kveld.

20161025-20161025-IMG_0240.jpg

Vel framme på Steinvikholmen gikk det fort å montere stativ og kamera, og de første bildene ble tatt. Enda en gang fikk vi oppleve nordlyset «i alle retninger». Jeg er jo ikke så glad i lyset fra gartneriene på Frosta, men også denne gangen lå de litt innhyllet i en dis. Godt!

Disen gjorde til at lyset ble en snodig rosafarge. Kanskje den har sammenheng med himmelen som var dekket av lilla nordlys? For over oss fanget kamera opp det lilla, mens det grønne lå lavere i horisonten. Det lilla nordlyset er spesielt, men skaper gjerne litt «grøtete» bilder. Jeg var nok litt ivrig denne kvelden, ettersom flere av bildene ikke var så skarpe som jeg ønsket. Det ble derfor bare med dette ene bildet fra min side. Desto artigere er det at det har fått mye respons i sosiale media – det er til og med ei som ønsker å male det. Det hadde vært supert tenker jeg!

Etter at jeg kom hjem  samme kveld, oppdaget vi at nordlyset blaffet opp igjen. Etter å ha hatt en fin opplevelse på Steinvikholmen var det helt greit å bare gå ut på terrassen og ta bilder. Her er et knippe fra rundt kl 23 samme kveld.

 Det var et show som nordlendingene kunne misunne oss, og disse bildene er tatt med 1,6 sekunds lukkertid, ISO 3200 og med 10- 15 sekunders mellomrom.

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s