Tur til Rådalen

 

20161112-img_0724
Raavandskilden

 

Innved Råvatnet står Raavandskilden med utrolig godt drikkevann, godt egnet til å fylle vannflaskene på tur innover i dalen. Det er bygd et lite hus over, og det er laget platting bort til kilden. Nå da det har vært så kaldt som det har vært, så har det frosset på rundt vannet, og mange har vært der og tatt bilder den siste tiden. Vi møtte en familie som fortalte at kilden bruker å være koblet fra på vinterstid, så vi er kanskje ekstra heldige i år som får se den i frosset versjon. Kilden ved Bulandet var jo også åpen forrige helg.

Ved kilden var det isformasjoner både foran og bak, og på sidene. Utfordringen var å ta bilder uten å ødelegge noen av istappene, hattifnattene og de andre formasjonene. Det er fascinerende å se tynne greiner bærer isen, slik det gjør her. Men at tynne strå av gress gjør det samme, er imponerende.

Inne i selve vannkilden var det også fine mønster. Jeg skulle gjerne hatt et mer «midt-på» bilde, men det fikk jeg ikke til for da måtte jeg ha stått midt i alt det nydelige frosne med fare for å ødelegge det. Jeg brukte både 100mm fastobjektiv og en vidvinkel 15-30mm for å få til det jeg ville.

Turen ble avsluttet med noen stemningsbilder tatt inne ved innhegninga før du kommer til Stortyldvatnet. Der er det et område som alltid er fint, og som i går viste seg fram fra sin beste side.

 


2 kommentarer om “Tur til Rådalen

  1. Nydelig, Grethe. Så fint å se bildene dine, og dem får en ekstra dimensjon når du skriver slik du gjør. Liker 😊 Gjelder ikke bare disse, men alle bildene du har her inne.
    Stort mangfold av både motiver og lys denne fine dagen inne i Rådalen. Glad for at jeg ble med, det var nesten slik at det var mer enn nok å bare nyte – så fin var denne dagen 😊😊 Og det har du fått gjenskap så godt også, i bildene dine. Takk.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s