Stålull og en kjøkkenvisp – og litt til

Stålull og kjøkkenvisp – så enkelt og så artig.  Stjørdal fotoklubb inviterte til høstens stålullfotografering sist torsdag, og vi var rundt 10 som møtte opp. Å fotografere brennende stålull er enkelt; du trenger kamera med mulighet for å stille manuelle innstillinger, stativ, stålull (uten såpe), en visp, litt ståltråd, noe å tenne på med og en som svinger stålulla. Ettersom stålulla vil spre glo er det en fordel med vidvinkelobjektiv, men om man ikke har det kan kitobjektivet som fulgte med kamera (ofte 18-55mm) fungere.

Stålulla surres inn i vispen og tennes på, og svinges deretter rundt i stor fart. Innstillingene på kamera er gjerne en blender på f/8, lav ISO og det er greit å starte med lukker på 10-15 sekund alt etter hvor mye lys kamera og objektiv slipper inn.

Hver stålullball brenner i 15-25 sekund, alt ettersom. Du rekker derfor å ta 1-2 bilder, evt 3 om du er kjapp eller har kort lukkertid. Det er en fordel at kamera stås stille, så bruk gjerne stativ og fjernkontroll eller forsinket utløser på kamera. Samtidig finnes det ingen  fasit som sier hvordan et bilde skal bli – så prøv deg fram med bevegelse og se hva du får.  Her er noen av mine bilder fra kvelden. Alle er fotografert på stativ, og med fjernutløser.

Skal du prøve selv, husk å ikke ta på klær som kan ta fyr og bruk beskyttelsesbriller. Og så må kjøkkenvispen være av metall…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s