Sutterø industriområde en søndag

Søndagstur på Sutterø industriområde er ikke helt vanlig, men liker du kontraster, linjer og farger kan det være en flott plass. I dag kom det en invitasjon om fototur på Sutterø kl 12 da regnet skulle gi seg. Klart jeg ble med – så med godt med klær og isbrodder la vi i vei innover området. Det var ganske grått selv om regnet ga seg, så jeg valgte å øke ISO til 3200 og heller bruker en blender rundt f/7. På den måten ville jeg få god dybde i bildene. Jeg har også brukt litt kontrast og lignende i etterbehandlingen for å få fram stemningen på området.

Det er også mange fine detaljer å se på, og min erfaring er at du ser (etter) flere når du har med kamera. Om det er mobil eller annet kamera har mindre betydning – du «ser» på en annen måte om du skal ta bilde av noe.

Bedriftene som i dag er samlet på Sutterø er alt fra bilselgere,  slakteri, gjenvinningsanlegg, bruktbutikk, bygg- og anleggsbedrifter, bakeri – for å nevne noen. Rundt omkring står kjøretøy som ser ut til å være forlatt. Eller hvert fall noen av dem.

Rundt gjenvinningsanlegget var det mye kråker, og begrepet fyre for kråka fikk ny betydning. Hvorfor i all verden døra står åpen kan vi bare spekulere på.

Skilt finner vi mange av – både slike som er i bruk og slike som ikke er i bruk. Eller?

Ta en titt i vannpyttene du passerer – hva ser du?

Dagens tur ble avsluttet i området rundt Contiga og Vikaune fabrikker. Her har jeg gjort to av bildene svarthvitt – ikke så langt unna hvordan det var i dag

 


2 kommentarer om “Sutterø industriområde en søndag

  1. Så flott Grethe. Litt info om kameraiinnstillinger er bare supert. Tror jeg skal bli modigere på å bruke høyere ISOi gråvær. Ser jo klart at bildene blir flotte og klare i fargene.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s