En vinterkveld i Kindseth

Tusen takk til alle som har likt og eller kommentert bildet mitt fra kveldsturen i Kindseth. Her kommer litt om bakgrunnen for bildet, samt litt flere bilder som ble tatt samme kveld. Ta gjerne en titt innom.

4.januar, jula nettopp ferdig og hverdagen var omtrent tilbake der den bruker å være. Da varsles det nordlys, mye nordlys. Også var det klarvær. Mer som et kinderegg for en med dilla på fargespillet på nattehimmelen. Batteriene lades, varme klær legges fram – det var meldt -15 grader samme kveld.

Mørket senker seg, det var meldt nordlysstorm (G1) fra kl 18 – 06 neste morgen så forventningene er til å ta og føle på. Fingrene krysses for at nordlyset kommer tidlig – det er tross alt arbeidsdag neste dag.

Det blir noen turer ut på verandaen for å se om det er noe. Det samme med apper og hjemmesider, disse sjekkes ofte, men det hjelper ikke. Himmelen er stjerneklar – og mørk. Spenningen sitter i kroppen, og vil ikke gi seg. Kl 20.30 bestemmer jeg meg – jeg drar ut. Heller det enn å sitte hjemme og «ires». Om ikke annet kan det jo være mulighet for snøtunge greiner og månelys. Jeg er heldigvis ikke alene om å ha denne interessen for nordlys, og jeg varsler en venninne om at jeg drar ut og kjører til Kindseth. Kommer er svaret.

Vel framme tar jeg opp kamera og setter det foran snødynene. Månen lyser godt opp mellom noen busker og trær og det er bare å ta bilder.

20170104-img_3493Når jeg ute på slike turer (eller for så vidt går mellom stua og verandaen), bruker jeg å ta prøvebilder for å se om nordlyset er der. Det er sjelden jeg fester kamera på stativ, og denne kvelden la jeg det på underarmen inne i albukroken. Bildet som i utgangspunktet skulle slettes, ble egentlig ganske stilig 🙂

 

20170104-img_3500

På tur innover skogen til Kindseth gård, lyste månen opp veien bak oss. Det går ikke an å snu ryggen til et slikt vakkert syn – selv om en er på nordlysjakt. Så det ble tatt noen bilder herfra før turen gikk videre innover.

 

 

20170104-img_3512Det er fortsatt ikke noe nordlys å se, men vi er i den tykkeste delen av skogen så vi fortsetter innover. Hele tiden mens vi går kikker vi opp – er det forandringer på himmelen? Ser vi fargeforandring? Noe som «rører» seg? Gråskjær»? Det tas prøvebilder, og så ser vi det endelig: himmelen mot øst er lilla. Ikke sånn at øyet ser det tydelig men sånn at kamera fanger opp fargen.

 

Da vi endelig runder skogen ved Kindseth gård ser vi den grønne buen mot nord. Den er ikke så stor, men den er der. Det ble noen bilder der også, før vi ruslet tilbake til bilene. Temperaturmåleren viste da -17 grader, og klokka var 22.30 og det var på tide å dra hjem.

Takk for en fin tur. Det er godt å være ute og dele slike gode opplevelser med andre.


2 kommentarer om “En vinterkveld i Kindseth

  1. En flott skildring og fine bilder fra en fin kveld selv om nordlyset ikke tok helt av. Begynner vi å bli kresen? Heldigvis er det mye annet som også er flott og kan festes på minnebrikken 😃👍

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s