Tåke – til glede for noen og til forargelse for andre

Sist fredag var det tykk tåke på Stjørdal, og med en luftfuktighet på 50 % var det også mye rim. Her kan du se flere bilder fra en rask ettermiddagstur med påfølgende kveldstur for å fange nordlyset.

Turen startet i Realleen, hvor jeg tok et par-tre (og tjue) bilder, før jeg kjørte til Mæhlen bru. Her klatra jeg (les: skled ned på rompa) til elvekanten med kamera rundt halsen og stativet i handa. Østover lå elva blank og stille, og innhyllet i tåke. Da jeg snudde meg for å gå opp, lå brua i de nydeligste fargene og jeg rakk å ta noen bilder. Jeg skulle ønske jeg hadde vidvinkelen på kamera da, men torde ikke klatre opp og skli ned igjen for å hente den. Det var ingen grunn til å utfordre skjebnen to ganger, selv om det gikk bra den første gangen.

Deretter gikk turen tilbake til Realleen igjen, hvor lysene nå var slått på. Sammen med tåka ble det litt «stjernebilder» før veien gikk opp bakkene og hjem.

I det jeg passerte golfbanen ser jeg i speilet at sola holder på å gå ned, og svinger raskt opp Kindsethveien hvor jeg parkerte ved en sti og tok kamera og stativ og gikk ut på golfbanen. Her var jeg ikke alene, for jeg fikk raskt selskap av en hund som løp rundt meg og bjeffet høyt og (for meg) illevarslende. I følge eieren som ropte inn hunden flere ganger uten å bli hørt, var jeg skummel og derfor bjeffingen. Uansett var det særledes ubehagelig å ha en hund som løp rundt og bjeffet, og stadig kom inn på meg bak ryggen min. Og skummel –  jeg? ?

Tåka ga seg litt utpå kvelden, og ettersom det var meldt nordlys på kvelden, var jeg ute igjen kl 19. Ute på Steinvikholmen lå tåka fortsatt, og den pakket seg tettere rundt oss og steg opp da vi kom dit. Heldigvis var borgen opplyst, så noen bilder ble det. Tåka gjorde at lysene fra gartneriene på Frosta var borte, takk for det! Ute på holmen fikk jeg også løst ukens oppgave som var å fortelle en historie med et speil

Vi avsluttet turen med en avstikker innom Stjørdal havn hvor vi har utsikt mot «skyline» Værnes.

20170127-IMG_4117.jpg

Litt før kl 23 var jeg hjemme og da så jeg en ørliten antydning til nordlys som ble fotografert før jeg gikk inn og tok kvelden. Alt i alt en fin ettermiddag med mange gode fotoopplevelser.

20170127-img_4132

 


2 kommentarer om “Tåke – til glede for noen og til forargelse for andre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s