Som plommen i egget

 

De siste dagene har jeg vært sengeliggende med influensa, og har sett den ene nydelige solnedgangen etter den andre, mens nordlyset har svingt seg over Svartkammen på kveldene. Du kan trygt si at det klødde godt  i utløserfingeren da formen begynte å ta seg seg opp. Ettersom jeg fortsatt ikke er frisk nok til å kunne være ute, måtte jeg rigge meg til med litt fotografering innendørs. Vann, olje og farger er aldri feil, så det ble det denne gangen. Ved hjelp av to blitser, diverse fjernkontroller,  noen lommelykter og en brusetablett ble det fine bilder.

Det er ikke enkelt å ta bilder av vanndråper. Jeg bruker alltid makroobjektivet, og blenderåpningen må være liten. Samtidig må lukkertiden være liten og da kommer det lite lys inn i kamera – derfor brukte jeg to blitzer. Lommelyktene brukte jeg for å lyse opp vannet, mens brusetabletten lagde bobler.

Men når det klaffer, så blir det mange artige bilder med fine (og noen uventede) effekter. Overskriften viser til en av effektene, hvor den røde dråpen ligger som en plomme i eggehviten. Artig å holde på med, og resultatet blir aldri det samme!

Brusetabletten skapte en artig effekt, så får det våge seg at jeg hoster litt mer kanskje?

Jeg ble litt ivrig noen ganger, slik at bare den ene blitsen gikk av, men det hadde ikke noe å si. Her er fokus på dråpene i framkant, og ettersom det er makrofotografering blir det bak uskarpt.

De siste bildene

Sist et bilde som viser hvor mye bildene er beskjært. Det er krevende å få nok av motivet i fokus, selv om blenderåpningen er liten. Når bildene beskjæres så kraftig,  er nåløyet for «godkjente»  bilder trangt,  for dess nærmere du kommer dess mer uskarpt oppleves det.

IMG_4586-2.jpg


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s