Amatør møter proff

Jeg er amatøren, som fikk muligheten til å prøve det nye Tamron 150-600 G2 i helgen. Bakgrunnen er Stjørdal foto som åpnet for muligheten for å låne objektivet i to dager, mot å dele bilder som ble tatt.

Objektivet ble lånt i helgen, og det spørs om jeg var en smule uheldig med valg av dager ettersom det har regnet og blåst kraftig hele helgen.

Jeg er ingen fugle- eller dyrefotograf, noe som gjenspeiler seg i de objektivene jeg har fra før, hvor største brennvidde er 70-200 mm. Sammenlignet med det, var det å bruke en 150-600 som å få motivet helt inn i ansiktet.

Jeg prøvde Tamronen på ender ved Gråelva  og var også så heldig å komme over to ørner ute på Skatval. Mens jeg fotograferte kråker i et tre, plasket det plutselig i vannet noen få meter fra meg, og sannelig var det en oter. Den hadde sett meg før jeg så den, og den svømte utover mens den flere ganger snudde seg og kikket opp på meg. En fin mulighet til å ta gode bilder av oteren, men som jeg ikke fikk til så bra.  Jeg kjørte også litt rundt til jeg fant en flokk med svaner og canadagjess. Fine fugler, som var mer i ro enn både endene og oteren.

Stokkendene ved Gråelva er sky, og fløy avgårde da jeg nærmet meg. Her er det brukt brennvidde 600mm, ISO 1000, f/7,1 og lukker 1/500 sek.

Litt rakler og mose hører med når fuglene stikker av. Raklene er tatt på 600mm mens mosen på 250mm.

Ørn på Skatval, tatt med brennvidde 600mm og kraftig beskjært i ettertid.

Så var det den oteren da…Endelig hadde jeg utstyr til å ta et godt bilde av den, og så ble det så som så… brennvidde 600mm, kraftig beskjært.

_MG_5290.jpg

Sist fant jeg svanene sammen med canadagjess på Skatval, og de er virkelig flotte disse fuglene. Bildene ble tatt på 600mm, og er beskjært noe. Lukker 1/200 sek, blender f/6,3 og ISO 800. Det regnet ganske kraftig, noe som vises på bildene.

 

Søndag var jeg klar for å ta flere bilder, men her satte faktisk regnet og vinden en stopper for meg. Jeg dro ut til pallene ved Værnes for å ta bilder av fly som lettet og landet. Det te så mye at hele meg stod og svaiet og lua mi fløy av… Å holde et kamera med objektiv nok i ro til skarpe bilder var derfor en stor utfordring. Jeg ser på bildene at fra øyeblikket jeg fikk fokus og trykket ned kappen, så var flyet ut av fokus igjen. På grunn av at jeg også ristet så mye, måtte jeg øke både lukkertid og ISO-verdi for å virkelig fryse bevegelsene. Da jeg hadde fått de bildene jeg var ute etter, og regnet og vinden økte enda mer, så valgte jeg å pakke sammen og dra hjem. Jeg hadde fått prøvd objektivet, og liker det godt og ser at det er et godt og rimelig objektiv i passe størrelse.

 

Tårnet er fotografert med ISO 1600, f/6,3 og lukker 1/640, mens bildene under tatt med ISO 2000, f/6,3 og lukker 1/800 sek.

Norwegianflyet fikk ISO 2500, f/6,3 og lukker 1/800 sek.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s