Litt mer føggel

Jeg hadde lånt en Tamron 150-600 av Stjørdal foto igjen, og måtte utnytte mulighetene for fuglefoto mens den var i hus. Så etter å ha vært litt uheldig med fuglene på Straumen på lørdag, satte jeg kurset mot Nedre Leirfoss i Trondheim på søndag. Her var det mye fugl, som selv om den ikke kom helt nærme lot seg fotografere på passe avstand. Med litt solid beskjæring ble det gode bilder også av de som lå lengst ute. Jeg fikk også bilder av fugler jeg ikke har sett før, det er jo skikkelig artig.

Kvinendene er også artige, og de gule øynene er spennende.

Denne dagen var det en toppand som lå ute på vannet, den har jeg ikke sett før. Den lå ganske langt unna først, men kom etter hvert nærmere. Skikkelig artig å se den.

Sist så ble det noen bilder av et laksand par. Fruen er like bustete på hodet som jeg kan være noen ganger, mens hannen er mer striglet. De var ganske aktive på brødet som vi kasta uti, så det ble bilder både over og under vann.

Etter alle disse fuglene tok vi en tur videre oppover Nidelva, og der satt sannelig fossekallen. Den har jeg aldri sett før, og jumpet ut av bilen med kamera i handa og gikk oppover elva etter den. Den satt på isen i det jeg kom dit – og så hoppet den ut i elva. Heldigvis kom den opp ganske fort, og jeg fikk noen bilder av den gjennom noen greiner. Det ble også et bilde av den på andre siden av elven etter at den fløy dit.

Til slutt ble det også noen bilder av stokkender som har så flotte farger.

 


2 kommentarer om “Litt mer føggel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s