Fra foss til dråpebilder

I dag gikk turen til Storfossen i Malvik kommune. Den er utrolig fin, og vi har lenge spekulert på om det var mulig å komme seg ned til fossen eller om det var for glatt. Det er bare en måte å finne ut av det på, og det er å dra dit. Vel framme oppe i Mostadmarka,  tok vi på ryggsekkene med kamerautstyr og stativ og gikk nedover Homlastien. Vi kom ikke langt før vi oppdaget dråper. Pittesmå, men veldig fine dråper på strå, mose og blad. Vi kan jo ikke gå fra slike gode motiv, så det var bare å ta av sekken og ta bilder.

20170402-_MG_030020170402-_MG_0316

På vei nedover var det litt is og snø, men ikke verre enn at vi kom oss velberget ned. Vel framme på Storfossen viste det seg at vannføringen var så kraftig at det var umulig å ta bilde uten at utstyret ble gjennomvått. Storfossen er en av tre fosser langs Homla, og har et vannfall på 40 m. De to andre fossene er Mettifossen og Dølanfossen, og de tre har til sammen imponerende 90 m vannfall.

Vi fortsatte turen videre nedover, og gikk direkte til Dølanfossen. Dette er den nederste fossen av de tre, og det var en krevende tur med mye opp- og nedstigning. Typisk nok da vi kom ned fant vi en gjørmete skogsvei, men med et islag under gjørmen som gjorde det litt småskummelt å gå nedover. Vel nede i dalen var den flott bru, og stien fortsatt langs elvekanten da vi kom ned. Her var det smalt, og et tau å holde seg i. Vel framme på elvekanten var det mye fukt i lufta fra fossen, men noen bilder ble det. Hit skal jeg tilbake når vannføringen er mindre. Da er det mulig å jobbe med bildene og komposisjon også – nå ble det bare tatt bilder.

 

20170402-_MG_0341.jpg

 

I stede for å gå samme vei tilbake, fulgte vi veien oppover og endte på en åker som gikk langs Mostadmarkveien. Herfra gikk vi til parkeringsplassen igjen, og så fulgte vi Homlastien nedover mot Mettifossen som vi jo bare passerte på første tur. Også her var det for mye fukt til å ta ordentlige bilder, men et par tre ble det.

20170402-_MG_0347.jpg

 

Turen ble avsluttet med en avstikker til Flatholman, hvor vi fant kattlabber med dråper på. Det skal ikke mer tid for at vi stopper opp for litt fotografering.

20170402-_MG_037020170402-_MG_0373

Sist ble det et bilde med lang lukkertid med turkompisen som måtte sitte i ro i hele 13 sekund samt et av havna i Muruvik, som viste seg fram på en nydelig måte.

20170402-_MG_036720170402-_MG_0397

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s