Søndagstur i nabolaget

Du trenger ikke gå langt for å finne fine turområder. Her er noen bilder fra et område som ligger like i nærheten av der jeg bor . Som samtidig gjenspeiler en tid for lenge siden.

Sola skinte fra delvis skyet himmel, og fuglene kvitret. I godt selskap la vi vei  innover i skogen uten annet formål enn å gå en sti. Jeg har gått samme rute mange ganger, men dette var første gang med kamera. Den timen vi hadde planlagt å være ute, ble plutselig til 3,5 t… Først kom vi til det gamle huset, som jeg kommer tilbake på turen tilbake. Her er noen bilder tatt i stålende sol.

Vi passerte nok et gammelt hus – men ikke så slitt som det første – før vi endte opp ved enden av Møssjøen.  Her var det mye hestehov og hvitveis – og flere sommerfugler kalt Hvit c. De vi så har nok overvintret, og de var litt «slitt» i vingene. Dessverre ble ingen av bildene brukbare og ikke egnet til utlegging.

Ved enden av sjøen der vi kom, er det en demning, og i stede for å ta bilde av vannet fra den «typiske» vinkelen valgte jeg disse to:

I stede for å gå videre mot lysløypa, gikk vi tilbake samme vei som vi kom. Vi utforsket området ved de gamle husene og fant mange flotte motiv. Som den lille dukkestuen med intakte leker.

 

Området rundt dukkestuen var også fint, men mye spor etter elg og noen etterlatenskaper fra beboerne. Sporene fra elgen har jeg ikke tatt bilder av, men resten kan du se litt av her

Huset under her har jeg spekulert på om kan være et motiv når det er nordlys. Det kan være mye snø i området på vinterstid, og aktuelt skotøy kan være ski (!) eller truger. Rett nok har jeg begge deler, men jeg er ingen skigåer. Kanskje derfor huset ikke har vært foreviget med nordlyset bølgende over taket?

Dette er forresten det samme huset som jeg startet med, men nå var sola borte.

En fin times  tur som til slutt tok 3,5 timer. Å rusle slik på måfå for å bare «se» er så herlig, og det beste er at man ser så mye mer enn en ville sett om en bare går en tur forbi.

 

 

 

 

 

 

 


2 kommentarer om “Søndagstur i nabolaget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s