Et rom med utsikt…

Jeg ønsket meg en sommerdag i Innerdalen og det fikk jeg til gangs!

Jeg våknet til blå himmel litt før klokka halv seks og kikket ut av vinduet. Snakk om å ha et rom med utsikt! Så med dette bildet på netthinna snudde jeg meg om og sov videre. Jeg visste jeg ville få en fantastisk dag.

20170628-_MG_7659

Men du kan ikke sove bort sommerdagen i Innerdalen, og etter frokost og  smøring av niste var jeg ute for å nyte omgivelsene og å prøve å feste opplevelsene til bildebrikken. Kontrastene med skarp sol og skygger er krevende, og desto mer artig å holde på med. Her er noen bilder fra området rundt Renndølssetra.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Et herlig sted hvor skuldrene senkes uten at du merker det. På Renndølssetra  sover du godt og spiser en deilig frokost ved langbordet, sammen med de andre gjestene. På setra er det både kyr, sau, gris og høner og de serverer ferske egg og melkeprodukter som lages på setra, som blant annet fersk melk, fløte, rømme og smør.

20170628-_MG_7688

Til og med utedoen har en utsikt du ikke finner andre steder. Er det rart jeg ønsket meg tilbake? 😀 20170628-_MG_7663.jpg

Innerdalen ble landets første landskapsvernområde i 1967, og 50 års jubileet ble markert de dagene jeg var der. Den andre natta overnattet jeg derfor på Innerdal Turisthytte som drives av Turistforeningen.  Denne hytta ligger noen hundre meter lengre inn, og består av flere hus, både gamle og nye. Jeg overnattet i låven, et gammelt hus som var pusset opp innvendig.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Jeg hadde tenkt å surre rundt nede i dalen med kamera hele dagen, men ombestemte jeg og gikk stien i retning av Innerdalstårnet. Jeg hadde ingen planer om å gå på toppen, men målet var å gå opp til platået og varden over den store fossen som sees i hele dalen. Turen opp skulle ta en times tid, det gjør den sikkert for andre men jeg brukte mye lengre tid. Jeg tok bilder, nøt naturen og opplevelsen og ruslet derfor i mitt eget bedagelige tempo.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Det var innimellom en bratt tur, som gikk gjennom tett skog hvor en fantastisk utsikt åpenbarte seg hver gang skogen åpnet seg. Vel oppe på platået strakte fjellet seg innover og. Jeg snudde her, men må nok tilbake for der oppe ligger det et vann i veldig fine omgivelser sies det.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Utsikten over Innerdalen var verdt turen opp. Langt der nede ligger Renndølssetra til høyre.

20170628-_MG_7884

Turen ned gikk fortere enn turen opp, og var like fin. Det er artig å se turen fra «den andre veien», også for det gir et annet perspektiv.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Det ble tidlig kveld, med mange minner fra dagens tur som strømmet på. Før jeg fant senga på låven fikk jeg sett Innerdalstårnet i kveldssol. Vakkert!

20170628-_MG_8154.jpg


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s