Nævra

En av de siste søndagene i oktober kjørte vi tur til Nævra, statsallmenningen på Lånkesia som vi sier her. Jeg lette etter en bekk jeg hadde sett noen år tidligere. Spørsmålet var om den var stor nok og rant ned slik at den kan brukes i forbindelse med nordlysfotografering. Da jeg endelig fant den, viste det seg at den egnet seg ikke til det formålet. Men bekken var fin den.  Uten stativ måtte jeg bruke steinene i elva som underlag for å få støtte til kamera.

20171022-_MG_4974.jpg

Nævra er et flott område, som egner seg til turer av alle slag. Du finner mange bekker, tjern, turstier, hytter og gapahuk som egner seg for både store og små. Langt inne finner du også ei heingruve. Den var i drift før 1660-årene da den ble nevnt første gang. Vannet i gruveområdet er helt stille og det er nydelig speiling. Hvorfor det ligger små dekk i vannet vet jeg ikke, men jeg går ut fra at noen har benyttet gruva som søppelplass og kastet dem fra seg. Ikke bra!

20171022-_MG_5041

På vei hjem stanset vi bilen og gikk innover en skogsti. Etter hvert ble den en krøttersti, og så ingenting. Der snudde vi og på vei tilbake stakk jeg nedom en bekk som klukket sine glade triller litt nedom stien. Der ble jeg værende med kamera en stund…Så lenge at reisefølget kom for å se om jeg hadde falt nedi bekken.

20171022-_MG_500220171022-_MG_4998

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s