Finn en frosk 🐸

I helga har jeg deltatt på BioFoto Midt-Norges Naturfotodager. Tre dager til ende, med knall gode foredrag, masse folk, gode samtaler og ikke minst fokus på naturfoto.

I løpet av helgen snakket jeg også med en som bruker å ta bilder i en froskedam ikke så langt unna meg. Denne dammen har jeg besøkt flere ganger, men jeg har aldri sett frosk – kun froskeegg.

Inspirert til mer naturfoto, kledde jeg godt på meg, og gikk til dammen. Vel framme gikk jeg forsiktig rundt dammen, for at froskene ikke skulle merke meg. Det er mye strå, nedfall fra trærne og annet rusk og rask i vannet, og vanskelig å se om det er det ene eller det andre.

Brått ser jeg noe rødt. Snodig med en slik rødfarge tenker jeg og går forsiktig litt nærmere. Jeg tar fram kamera, og setter meg ned. Knærne får duge som stativ, og jeg tar de første bildene.

Jeg ble litt for ivrig, og en brå bevegelse fra meg var nok til at froskene dukket.

Jeg ble sittende og nyte kvelden, mens jeg ventet på flere muligheter. Jeg satt og kjente på gleden over å kunne sitte ute en aprilkveld, i 11° og sur vind, mens jeg hørte på fuglekvitteret som omga meg. Rett og slett en god opplevelse.

Mens jeg satt der, så jeg vannet og froskeeggklasene bevege seg, og skjønte at froskene var der. Innimellom dukket de opp i vannskorpen, for å dukke under vann igjen. Dersom de merket at jeg var der så forsvant de fort. Jeg måtte være heeelt stille.

Det var spennende å vente på at de kom opp, hvor kom de, ville jeg rekke å løfte kamera, ville den bevegelsen være nok til at de ble skremt?

Å være heeelt i ro er ikke min sterkeste side. Men jeg satt ved dammen i nesten to timer i går. Froskene viste seg bare noen få minutter, så resten av tiden var bare venting. Og jeg som trodde jeg var utålmodig?

Jeg ble var en bevegelse i vannet som kom og gikk. Jeg så ikke hva det var fra der jeg satt, og løftet kamera forsiktig opp. Jo, der lå det sannelig en frosk helt stille og kikket i min retning. Ser du den der den ligger helt stille i vannskorpen midt i bildet?

Om du ikke ser den på bildet over, så ser du den kanskje på utsnittet under?


2 kommentarer om “Finn en frosk 🐸

  1. Flotte greier, Grethe! Fine bilder av froskene og artig at du lyktes! Liker godt det lave (froske-)perspektivet, samt det gode lyset du hadde under opptakene!
    Jeg hadde også tenkt å lage et blogginnlegg med noen av mine froskebilder, men du rakk å gjøre det før meg gitt 🙂 Jeg tok meg likevel den frihet å «kopiere» innlegget ditt, da jeg synes jeg hadde et litt annet fokus 🙂

    Likt av 1 person

    1. Jeg har lest innlegget ditt Jørn, og det er ingen kopi. Spennende med undervannsfoto, men jeg stikker aldri verden hendende nedi det vannet. Gopro derimot, er nå satt på ladning, så kanskje??

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s