Blir du med på en ny tur? Uten klatring??

Sånn lød invitasjonen denne gangen. Klart jeg blir med 😄 Underveis ble det mumlet noe om unntatt…. Men samme hvor mye jeg spurte, fikk jeg ikke svar på hva dette betød.

Så møtte jeg opp på avtalt sted, og i sekken hadde jeg matpakke, drikke, en anorakk, sitteunderlag – og kamera selvfølgelig. Og den sedvanlige advarselen til turfølget om at jeg er i dårlig form. Bare for å sikre meg liksom 😄

Sola skinte, og solkremen var smurt godt inn. Spesielt godt på den handa som har vært gispet i 8 uker – som nå er gipsfri og relativt blek etter å ikke ha sett sollys i disse ukene. Det gjør godt med luft på huden, selv om handa ikke er noe særlig tess etter å ikke ha vært brukt på så lenge. Gåstaven (les: balansenerven min) var derfor med.

Vandringen startet på Brattbekktjønna oppi Flora. Det er et nydelig område med gruset sti rundt vatnet – godt egnet for små barneføtter, barnevogner, rullestolbrukere og andre som vil på tur i tilrettelagt område. Det er benker og flere grillplasser, en sekskantet grillhytte ved det klingende navnet Sexkanten, mens utedoen litt bortenfor lyder det like passende navnet Firkanten. Turen opp til Seteråsen hvor du parkerer er bratt, men fin å kjøre og med mye fin skog. Husk penger til bomvei – kr 50. En tur opp hit anbefales, også om du ikke er ute etter trimpoeng. Det er heller ikke så reingæli å være der for nordlysfotografering heller, så fremt du aksepterer litt lysforurensing. Jeg var her også en tur en nydelig høstdag, og du kan se hva jeg fant her. Under er et bilde fra området like før Brattbekktjønna tatt sist søndag.

20180513-_88A5647.jpg

Vi valgte å spare posten ved tjønna til slutt og la i vei oppover mot Mølsk-huken, en gapahuk ved siden av ei elv og sølvgrå trebru. Turen opp gikk greit, stort sett tørt terreng men det var tydelig at snøen nettopp hadde smeltet. Med gode sko var det ikke noe problem å gå. Stien var godt merket med Kjentmanns faste blå farge, og merkingen kom så tett at det var bare å gå. Vi møtte flere som var ute i samme ærend, og det ble slått av mang en god prat. Fine sølvblanke gaidder som viste vei fant vi også.

20180513-_88A5535

Vel framme på Mølsk-huken tok vi en pause, med mat og litt fotografering. Både brua og elva forøvrig inviterte til forevigelse, og vi aksepterte lett 😊


Oppå taket på gapahuken var det en egen verden…

Vi sjekket selvfølgelig inn på Kjentmanns explore Stjørdal, og det velkjente plinget bekreftet at 40 poeng tikket inn. Stas!

Så var det bare å laste opp og gå videre. Nå begynte jeg å få spørsmål om er dette klatring? Nei, dette er klyving sa jeg. Jeg skjønte at vi nærmet oss det som var «unntatt…» og var litt spent. Men det ble ikke mer enn klyving, det vil si at på denne turen gikk jeg på føttene hele veien. Ingen skliturer ned steinurer eller å bli dratt opp bratte partier av gode hjelpere. Unntatt ett sted, hvor vi skulle opp på ei snøfonn – da fikk jeg hjelp av ei sterk hand, men resten av turen greide jeg meg selv 😃 Framgang? Eller mest at løypa var enklere enn sist tur.

Snapchat-1104930941.jpg

Siste partiet opp til målet var bratt, men sånn er det gjerne opp til toppene. Den dårlige formen valgte å komme til syne akkurat i de siste bakkene,så det gikk saaakte oppover. Utsikten på turen opp var nydelig, og jeg benyttet meg derfor av anledningen til å se meg om med ujevne mellomrom, samtidig som jeg fikk en pustepause.

Vel framme på Grønnfjellpynten 638 moh, var det bare å nyte den helt fantastiske utsikten. Synet som møtte oss var verdt hver eneste kalori som lå igjen etter meg i lia oppover. Det blåste kraftig, som det ofte gjør på toppene så anorakken ble tatt på. Det var ikke kaldt, men etter å ha gått i varmen ble det litt kjølig i vinden.

Mat, drikke, sjokolade, innsjekk samt den obligatoriske fotograferingen ble gjort i akkurat den rekkefølgen. Plinget fra appen denne gangen bekreftet at vi fikk 100 poeng for slitet. Herlig!

Så var det å begynne nedfarten. Det gikk greit, og vi fulgte stien og blåmerkingen like greit som oppover. Det ble flere små stopp underveis, både for å se oss om og for å ta bilder. Vi var også så heldige å gå oss på en fugl av noe slag som vi prøvde å komme på nært hold på. Mest sannsynlig var det en due, men fargene var litt snodige. Jeg rakk ikke å få opp kamera, men det hadde heller ingen hensikt ettersom 35mm ble litt for bred til den type bilde. Men den egner seg til annen type foto:

20180513-_88A5552.jpg

Underveis fant vi mange fine motiv, både hvitveis, bekker, trær – og hverandre😄 Jeg fant ut at det er flere enn meg som legger seg ned for å få en liten, men velfortjent hvil 😄

Utsnitt av rennende vann er alltid spennende!

Gammelskog med høye trær er fint det også

Noe av det jeg liker så godt med fotografering sammen med andre, at vi i tillegg til å

20180513-_88A5577

inspirere hverandre, også ser motiv og bruker kamera og innstillingene ulikt. På den måten blir gjerne resultatet av samme motiv helt forskjellige. Å dele kunnskap er også viktig, mens hva slags kamera som brukes er mindre viktig.

Klokka er gjerne den eneste som har vett til å gå i godt selskap, og plutselig oppdaget vi at den var nesten halvseks. Vi var da nede ved Brattbekktjønna og hadde bare igjen runden rundt vatnet. Den er ca to km, og vi la i vei. Tempoet til mine medsøstre ble merkbart høyere, og jeg hang på så godt jeg kunne. Posten på Brattbekktjønna er plassert innerst på turstien, og gir 20 fine poeng.

20180513-_88A5628

Summen fra dagens tur ble dermed 180 trimpoeng. I tillegg var det en strålende god tur, i godt selskap og i nydelig vær. Turen gjentas gjerne ved en senere anledning, og både skoene og jeg er straks klare.


2 kommentarer om “Blir du med på en ny tur? Uten klatring??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s