På tur med en gammel russer

Overskriften kan misforstås, men jeg var faktisk på tur med et gammelt russisk objektiv forleden dag. Objektivet er en Helios 44-2 58mm f/2, kjøpt på Stjørdal foto for et par uker siden. Objektivet er av ukjent alder, men det antas å være rundt 50 år. Litt yngre enn meg altså 🙂 Lite og lett er det også, og det er jo ingen ulempe.

Jeg har over lengre tid vært begeistret for bilder Sylwia Grabinska tar, bilder som er helt annerledes enn andre. Sylwia er en dyktig naturfotograf, og du finner mer bildene hennes blant annet på facebook.

I april holdt Sylwia foredrag på Naturfotodagene på Stjørdal i april, hvor hun både viste bilder og fortalte hvordan de var blitt til. Da Stjørdal foto kjøpte inn noen objektiv, var jeg ikke tungbedt og kjøpte meg et.

Det er alltid greit å bli kjent med nytt utstyr, men denne gangen er det litt mer utfordrende. Hver gang jeg tror jeg har knekt koden, så har jeg ikke det. Manglende autofokus er ikke noe problem, men hvordan få til den swirlende effekten, der sliter jeg litt. Men jeg liker det jeg får til allerede nå, og fortsetter å øve til jeg får det som jeg vil 😊

De bildene jeg ble mest fornøyd med i denne omgangen er under her. Så får vi se hvordan det blir neste gang.

20180613-_88A878920180613-_88A8851


8 kommentarer om “På tur med en gammel russer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s