Tett på moskus

Litt for tett på egentlig, men for en opplevelse! 😍

Tidlig i mai var vi på Hjerkinn en helg, og vi håper å få se moskus samt finne mogop. Moskusen trekker gjerne lenger inn i fjellet utover sommeren, og målet var derfor å få bilde av moskus i miljø, det vil si med Dovres vakre natur rundt. Sånn skulle det ikke gå 😄

Vi startet på Kongsvoll fjellstue, hvor det ofte er moskus å se på motsatt side av fjellstua. Det var ikke noe å se, så vi dro videre til Grønnbakken. Herfra er det lett å gå opp i fjellet og innover i retning Snøhetta. En fin tur i fantastisk landskap, og med mulighet for å se moskus på slettene.

Denne gangen slapp vi å gå så langt. Etter et par hundre meter så vi en kar som stod på en stein med kamera, og det måtte være fugl eller moskus han kikket etter. Det viste seg å være moskusen – som stod bak en stein like ved. Det var altfor nære, og jeg gikk derfor unna etter å ha fortalt litt om hva man må følge med på i atferden. Slik vi stod så vi ikke om den beitet eller om den aggressiv så det var for utrygt.

Litt etter kom moskusen likevel fram, og heldigvis beitet den og vi fikk tatt gode bilder. Vel fornøyd vandret jeg videre for å se etter mogop som ikke var for avblomstret.

På Grønnbakken er det en hyttegrend, og her møtte jeg kjente fra tidligere moskusturer, og samtalen gikk lett. De fortalte at de hadde hatt besøk av moskus rett utenfor teltet samme morgen. Mens vi står der kommer sannelig moskusen på baksiden av hytta, og den beitet rolig. Også her var vi altfor nære det flotte dyret, men du verden for en opplevelse. Skjult bak hjørnet på hytta ble det herlige bilder!

Moskusen er fin bakfra også. Her snudde den ryggen til oss.

Moskusen ble lei av å være fotomotiv og lusket avgårde.

Den glade vandrer kalles jeg, og ikke visste jeg at moskusen vandret like ved. Her er jeg på vei tilbake til bilen, vel fornøyd med dagens møte.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s