Bjørnsund, en perle i Hustadvika

Bjørnsund ligger ca 30 min med båt fra Bud, og består av flere øyer hvor det er hus på fire. Øyene ble som mange andre fraflyttet på syttitallet, og i dag er husene brukt som fritidsbolig. Bjørnsund er et nydelig sted, med hvite stier, blomsterprakt, sjarmerende hus og folk. Gjennom årene har vi vært der med jevne mellomrom, og roen senker seg straks vi går i land. Og tenk, det er ingen biler her… 😊

Båtturen starter i Bud, og går først til Nordre Bjørnsund (les: Nore), deretter rett over til Hammerøy (om noen skal dit). På Nore ønskes vi velkommen av en isbjørn, som ble satt opp i 1951 til minne om fiskere som omkom på havet i årene 1850-1950. Isbjørnen ser utover havet, slik mange har gjort i håp om å få se sine komme tilbake.

Siste havn er på Søre Bjørnsund (kalles Søre), hvor vi bruker å være.

Velkomsten når du går gjennom husene på brygga og inn på selve øya i seg selv er nydelig!

Gater og hus ligger sjarmerende tett. Folk rusler rundt mellom husene, eller bare sitter i hagen og prater. Unger spiller fotball på fotballplassen, eller løper mellom husene (det er helt bevisst at jeg ikke har tatt med folk på bildene i dag). Skikkelig idyll, men det er lett å forestille seg at det ikke var så enkelt før da øyene var fiskevær i full drift. I dag er det bare stas å gå rundt og få høre historier om hus og folk, både fra de som bodde der fast og fra de som er der på ferie. Vi får høre både om slit og sorg, men også om glede og samhold. glede og samhold. Vi er så heldige å møte kjente når vi er her, og gjestfriheten er stor. Takk til alle som møter oss!

Søre har et eget museum, med blant annet ting og tang som er funnet i fjæra av de som bodde der før.

Så er det tid for å takke for oss for denne gang og ta båten Øybjørn tilbake til Bud. Ventetiden brukes godt 🙂

_88A5140

 

Siste bilde fra øyene tas av fiskeren Ludvik, som ble satt opp som minne om alle mennene på Bjørnsund som trossa vær og vind for å forsørge familiene sine.

_88A5171


2 kommentarer om “Bjørnsund, en perle i Hustadvika

    1. Tusen takk! Det er utrolig fint på Nordmøre. Bud kan besøkes mange ganger, og gjerne med innlagt tur til øyene utenfor. Atlanterhavsveien starter jo også her, så det er mye å gjøre 😊

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s