Fjellreven på Dovre

Jeg har lenge ønsket å fotografere fjellrev, og for et par uker siden fikk jeg endelig muligheten. Vi visste omtrent hvor vi skulle finne den, og fant heldigvis revespor i snøen, som jeg fulgte. Jeg satte meg ned et stykke unna der det var mest spor – og ventet. Været var typisk høst i fjellet, med 1 plussgrad, 15 m/s og snødrev. I følge yr.no føltes det som minus 7 grader, og det kjentes sånn ut….

Etter å ha ventet en liten halvtime hørte jeg lyder som ikke kom fra vinden, og brått kom det fram en rev som satte seg til og kikket på meg. Artig! Kamera fikk gå jevnt og det ble mange like bilder. Innimellom var det to rever som var ute, men den ene var mer forsiktig enn den andre og satt ved åpningen til hiet. Det blåste og snøen føyk inn i solblenderen og dekket linsa med snø og dugg, og kaldt var det også – men for en flott opplevelse!

Klikk på det enkelte bildet så ser du det stort.

Bildene som er tatt med 70-200 og 2x konverter, er ganske mye beskjært. Om jeg kommer meg tilbake dit igjen satser jeg på litt større optikk så jeg kommer nærmere uten å være det.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s