Fjellreven på Dovre

Fjellreven er et av våre mest utrydningstruede pattedyr, og det er igangsatt et avlsprosjekt som har gitt positive resultater for arten. På tross av dette ble fjellreven ansett som en truet art da det ble gjort opp status i 2015.

Å komme inn på en fjellrev er ikke enkelt. Som følge av avlsprosjektet er noen fjellrever mer trygge på folk, som denne her. Det er flott at vi mennesker kan komme inn på reven og også ta bilder. Samtidig har dette en bakside ved at mange lokker fram reven med mat. Det er observert både gullsalami og grillpølser, som ingen er en del av en fjellrevs naturlige kosthold. Det bør ikke være nødvendig å legge ut mat for å se dem – det handler om å sette seg ned og være tålmodig.

Denne gangen var vi heldige, og slapp å vente så lenge. Reven satt plutselig ikke så langt fra der vi stod, og flyttet seg litt rundt omkring. Vi fikk møte bare en rev, men så flere bevegelser i retning hiet så det spørs om ikke vi var under observasjon av flere. I stede for å vente for å se om flere kom ut, sa vi oss fornøyd med det møtet vi hadde fått, takket for oss og dro.

De to siste bildene er tatt da vi var tilbake ved bilen- det viste seg at reven nok hadde fulgt etter oss. I ettertid har jeg spekulert på om den kan ha vært i slåsskamp evt med et bytte. Den hadde rødskjær i pelsen rundt munnen og bak på nakken. Pelsen så ut til å ha tørket/størknet, mens reven virket i god form.


2 kommentarer om “Fjellreven på Dovre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s