Dovre og moskus

I pinsen var vi en tur på Dovre igjen, og da må vi ta en tur og se etter moskus.

Norge består av mange fjellpartier, og mange er utrolig vakre. Jeg har et par tre favoritter, men få slår Dovre. Bare å være der, ikke nødvendigvis gjøre så mye, puste inn frisk luft, gå en tur – alt er en del av en flott dag.

Denne gangen dro vi opp fredag kveld, og vi kikket etter moskus allerede ved Kongsvold – det bruker å gå et par å beite på vollen der. Denne kvelden så vi ingen, men de kan ha stått bak seterhusene eller inne i skogen slik at vi ikke så dem. Dagen etter hørte vi at de var de ved seterhusene igjen, så vi hadde bare uflaks.

I løpet av helgen tok vi flere turer til områder hvor vi vet vi kan få sett moskus, og var heldig og fikk tre flotte møter. En spesiell opplevelse fikk vi ved siste møte, da vi stod på behørig avstand fra en moskus – og det brått knaket i krattet noen meter bak oss. Der stod det sannelig en og kikket på oss gjennom buskene. Den kom fram og kikket granskende på oss, før den ruslet langs gjerdet og forsvant i retning av den andre moskusen.


2 kommentarer om “Dovre og moskus

  1. Fantastiske bilda av moskusen Grethe; og flott tur fikk dokk og; litt skummelt muligens å få den så nært innpå sæ – men du verden fer nån fine bilda👏👍😀

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s