Gamle Strynefjellsveg

De siste årene har vi kjørt de fleste nasjonale turistveger i Norge. I fjor var planen å kjøre Gamle Strynefjellsveg, men på grunn av dårlig vær utsatte vi det. I sommer stod derfor denne fjellovergangen på ønskelista igjen, og denne gangen lyktes vi med turen. Kjører du fra øst til vest tar du av ved Otta (eller Sel), passerer Vågåmo, Lom og Skjåk før selve turistvegen starter på Grotli.

Fjellet viste seg fra sin beste side, med sol og lettskyet himmel. God temperatur var det også med over 20 grader. Gamle Strynefjellsveg er ikke lengre enn 27 km, men vi brukte mange timer på strekningen 🙂

Veien stod ferdig i 1884, og det må ha vært en vanvittig jobb å lage den med datidens utstyr. Veien var opprinnelig hovedfartsåren mellom nord-østlandet og Nordfjord.

Speiling i vann er noe jeg liker veldig godt, og fikk jeg mye av langs denne veien.

Etter å ha passert Stryn sommerskisenter (for øvrig stengt da vi var der) begynner veien å gå nedover. Utsikten var upåklagelig her også, med snødekte topper rundt en trang dal.

Jøl bru er et fantastisk byggverk som er nesten gjengrodd. Det skal visstnok være planer om å rydde rundt brua og lage området slik at man kan se den i all sin prakt. På bildet under ses vanninngangen så vidt helt i bunnen. På bildet under der igjen ser du både den gamle og den nye brua. Jeg er ikke i tvil om hvilken jeg synes er flottest!

Vel nede i dalen stoppet vi ved Jostedalensbreen nasjonalparksenter i Oppstryn, før vi satte kursen tilbake.

Returen gikk langs den nye Strynefjellsvegen, som på langt nær var så sjarmerende som den gamle. Det var ett unntak, og det var første del av veien som du ser under. Med det takker jeg for turen, og sier på gjensyn. Gamle Strynefjellsveg skal jeg kjøre igjen om ikke så lenge.

Du kan lese mer om veien på sidene for nasjonale turistveger.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s