På besøk hos Liv på Skatval

Liv Hugnes på Skatval har hatt åpen hage også denne sommeren, og jeg har vært der flere ganger. Hver eneste gang får jeg nye ideer, finner nye motiv, og kommer hjem med stadig flere bilder. Hagen er stor, men jeg begynner å få litt oversikt. Det er mer at lyset varierer fra gang til gang, ulike planter er i ulik fase av blomstring. Og så kan det være at det som ikke fungerte en gang før, fungerer i dag. Innimellom får jeg også ideer som må prøves ut – igjen og igjen. Og for å være sikker så bruker jeg ulike objektiv fra gang til gang. Og heller ikke innstillingen er de samme og på den måten blir jeg aldri lei – og jeg kommer aldri hjem med det samme på brikken 🙂

Ta en titt på disse bildene – de er fra mitt siste besøk der. Det er åpen hage igjen for siste gang i år søndag 25.august. Ta deg en tur, med eller uten kamera. Nyt fargene, blomstene og vertskapet. En pust i bakken kan du ta enten ute i blomstermangfoldet, eller inne i gammelhuset hvor det også er utstilling av bilder. Til pausen kan du kjøpe kaffe og vaffel til en rimelig penge.

Denne dagen var det overskyet, som jo er et godt fotovær. Jeg kunne tenkt meg litt sol – og mindre vind for det var litt for mye av det siste.

Disse pjuskete nydelige blomstene ble jeg veldig fascinert av. De er små, har en nydelig farge – og om du bøyer deg ned og ser så har de mye vakkert i midten.

Blomsterflue inn fra venstre. Den så jeg ikke før jeg kom hjem. Jeg hadde fokus på blomsten og at bakgrunnen skulle være dus – at flua i det hele tatt er med er ren og skjær flaks 😉

Små, men du verden så viktige hagearbeidere over!

De siste bildene er av valmuekapsler. De er så fine der de står, med mengder av frø i seg.

De aller fleste bildene denne dagen ble tatt med macroobjektiv, mens på noen brukte jeg en tele med brennvidde 70-200. Sist er oversiktsbildene tatt med et standardobjektiv med 24-105mm brennvidde.

Vil du se mer av hagen til Liv, eller bare følge med for informasjon om hva som skjer når der? Ta en kikk innom siden hennes med det passende navnet Livs blomsterblogg.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s