Flammeshow i Molovika

Vi har hatt noen magiske solnedganger i Trøndelag i høst, og forleden kveld var jeg så heldig å få være med Renate Saur på flammeshow i Molovika.

Renate driver med poi, som kan oversettes til å sjonglere med ball, eller annet som henger i en snor. Denne kvelden hadde hun tent på ballene, og ved hjelp av dem skapte hun de mest fantastiske mønstre – mens hun selv står midt i flammene. Det er helt utrolig å se på! Med solnedgangen over fjorden som ramme og bakgrunn, ble kvelden meget bra.

I følge wikipedia var poi tradisjonelt praktisert av kvinner som en øvelse for å øke fleksibilitet i håndledd og hender, og for menn for å øke styrke i armer og å forbedre koordinasjonen. En fremføringskunst ble utviklet og blir praktisert først og fremst av kvinner. Renate har tatt dette med seg til Tørndelag, og tilbyr kurs for de sopm vil lære seg å poie. Du kan se mer på Facebooksiden hennes Equatora Fire and Led Performance.

Å lage en slik ball som under her, krever at Renate går rundt seg selv i jevn fart, og på samme sted. Det er ikke lett når det er bekmørkt men hun er dyktig og kan faget sitt, så ballene ble fine.

For å ta bilder av showet brukte jeg stativ, innimellom også et gråfilter, samt lang lukkertid for å få mønstrene. I tillegg prøvde vi på «stillbilder» hvor hun stod helt i ro. Det var blitt veldig mørkt nå, men takket være et godt kamera kunne jeg øke ISO og likevel få bra bilder.

Synes du dette ser spennende ut? Renate arrangerer kurs, så ta kontakt med henne og hør!

Nattfotografering er krevende, og som her er det å finne balansen mellom lyset fra flammene og mørket omkring ekstra utfordrende. Det er fort at deler av bildene blir utbrent, dvs at noe i bildet blir for hvitt (eller også svart) og ettersom dette ikke kan redigeres bort er det best å treffe med en gang. Jeg liker det som er utfordrende, så dette passet med midt i blinken 😀

Takk til Renate som inviterte meg – jeg blir gjerne med flere ganger!2 kommentarer om “Flammeshow i Molovika

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s