Høst, dugg i gresset og fridag

Alt i alt kan det gi en flott dag, og det ble det. I forbindelse med arrangementet Midt-Norske NaturFotodager i september, inviterte BioFoto Midt-Norge til felles fototur til Foldsjøen i Mostadmarka, nærmere bestemt på Langneset. Det var ikke store odden, men med et eldorado av fotomuligheter for den som ville se.

Vi fyrte opp et bål som ble samlingsplass, og ellers ble kamera flittig brukt av alle sammen. Vi hadde blant annet tett tåke, lett tåke, gåsetrekk over oss, speiling i vannet, spindelvev i lyngen, dugg i gresset, sopp i skogen – så fotomulightene var mange.

Jeg hadde lagt igjen makroobjektivet mitt hjemme, og fikk låne en Fujifilm xt3 med et f80mm makroobjektiv av Kjetil på Stjørdal foto, som også deltok. Han hadde forøvrig med mye utstyr som vi fikk prøve, og det er jo alltid artig 🙂

De første bildene her er tatt med Fujifilmen, et kamera og objektiv jeg ikke kjente – så jeg måtte be andre stille det inn på de manuelle innstillingene jeg ville ha.

Jeg fortsatte å krype rundt i lyngen og ta bilder av dråpene i spindelvevet, og så ikke før jeg kom hjem at bildene var veldig skarpe der de skulle være det.

Etter at fellesturen var ferdig, kjørte jeg innom Jernverket i Mostadmarka. Her er det mye snasent for en som liker gammelt, vann i bevegelse og små og store landskap. Elva hadde stor vannføring etter mye nedbør dagene før, og det kan det bli gode «slørbilder» av.

Det siste bildet jeg tok på Jernverket var av noen strå som skinte i motlyset. Jeg la meg ned, bokstavelig talt mellom kuskitrusene, og fikk tatt det bildet jeg ville ha.

En fin søndag, i selskap med trivelige folk 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s