Bud i HDR

Vi har vært en tur i Bud, et pittoresk sted i Fræna kommune. Atlanterhavsveien som er Nasjonal turistveg starter her (om du kommer sørfra vel og merke), og mange har nok stoppet i dette flotte tettstedet på tur forbi. Rett utenfor Bud ligger også den fryktede Hustadvika, og øyrekka Bjørnsund – en perle ute i havgapet.

Det er i underkant av 800 personer som bor i Bud sentrum, og husene står tett – som om de har samlet seg mot naturkreftene som nok merkes godt der ute ved kysten. Tettstedet har flere severdigheter, som Ergan kystfort, satt opp under andre verdenskrig. Bryggjen i Bud tilbyr deilig buffet med «ball» av alle slag i tillegg til annen mat. En tur hit anbefales uansett ukedag. Videre har Bud et et fuglefjell med krykkjer for de som interesserer seg for fugl. Sist men ikke minst kan jeg nevne at det går en kyststi rundt Bud, som tar deg via fjell til hav, og som gir en helt fantastisk utsikt over Bud og havet utenfor. En tur rundt her anbefales også.

Jeg besøkte Bud med kamera 18-20.oktober 2019, og denne gangen konsentrerte jeg meg om havna, noe jeg lenge har ønsket å gjøre. Det ble en typisk fototur – jeg gikk ikke så langt, men jeg gikk lenge 🙂

Alle bildene er tatt i HDR , for å gi en liten ekstra effekt. HDR er forkortelse for High dynamic range imaging, og innebærer at flere forskjellige eksponeringer av samme motiv settes sammen til ett enkelt foto. Formålet er å gjengi flere detaljer i bildet, blant annet ved at det blir langt mer detaljer i høylys og skygge enn det som normalt er mulig. Jeg har brukt funksjonen som er i kamera, men det kan også gjøres i etterbehandling.

Se gjennom bildene og bli med meg på tur 😉

Klart for bad -i Bud
Idyll
Bud kyrkje
Gå planken og hopp i havet sa kaptein Sabeltann. Det kan man lett gjøre i Bud

Ikke alle liker effekten HDR gir, og selv om jeg gjør det så kan det noen ganger bli for mye. Her har jeg valgt å ikke ha for markert effekt, og jeg er rimelig fornøyd. Uansett er jeg utrolig fornøyd med fototuren, for det å bare gå rundt, å se, sanse og lytte er energipåfyll i massevis.


2 kommentarer om “Bud i HDR

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s