Perlemorstur

Godt nytt år! Plutselig er vi nesten 3 uker inn i det nye året, før jeg poster et innlegg. Og et av nyttårsforsettene som var å bli bedre på å poste oftere….

Jeg skal ta flere bilder, eller rettere sagt, ta meg tid til å leke mer med kamera. Det har jeg greid da, og ett av to forsetter er bedre enn ingenting 🙂

Jeg prøver å ha med kamera så ofte som jeg kan (unntatt når jeg drar på vanlig jobb). Det KAN jo dukke opp et flott lys, eller noe annet jeg ønsker å forevige. Og hvis ikke, er jeg fornøyd med at jeg hadde med kamera, i tilfelle det kunne ha dukket opp noe.

For noen dager siden, skulle jeg på tur med jobben. Jeg ble hentet av en kollega, og oppdaget allerede da at det var en spesiell sky over bygningen bak bilen.

Heldigvis hadde jeg med kamera. Jeg skulle nemlig på todagers samling på en gammel ærverdig gård, og for alt jeg visste kunne det jo være fotomotiv der. Den flotte rosa skyen over bygningen ble foreviget før vi satte kursen mot Verdal. Det var starten på en annerledes tur med mye frisk luft…

Jeg satt med kamera i fanget og vi pratet, som gode kolleger gjør. Jeg følger med på himmelen til høyre mens vi prater. Når vi kommer til Vuddudalen ser jeg at det er perlemorsskyer over åskammen. Jeg spurte høflig om jeg kunne åpne vinduet, men ventet aldri på svar. Så vi kjørte hele strekningen med vinduet åpent, mens jeg satt og fyrte løs med kamera. Lukkertid og ISO fikk kompensere for farten (70 km/t) mens jeg holdt på.

Noen kilometer lengre framme kom vi til Åsen, og der var det nye farger og mønstre i skyene. Ny prosedyre: jeg åpnet vinduet men spurte ikke om det var greit. Er det fine motiv, kommer det i første rekke.

Så ble det litt varme i bilen, til vi hadde passert Levanger og nærmet oss Verdal. På et langstrekke var det lite trær og mer perlemorsskyer. Nå begynte det å komme vanlige skyer også, og de har en tendens til å bli mørke.

Vi svingte av og kjørte østover langs Jamtlandsvegen et stykke. Godt var det, for her var det klarvær og de nydeligste perlemorsskyene som var å se. Vi var fortsatt i fart, og det begynte å lysne ganske mye – så det var like før de flotte fargene ikke ville synes mer.

De to siste bildene tok jeg etter at vi hadde svingt av i retning Vuku. Det var da så lyst at vi så de flotte fargene så vidt, og dessuten skjermet landskapet for utsikten. De mørke skyene rundt er pga innstillingene jeg måtte bruke. Men fargene på perlemorsskyene er så fine at det får våge seg.

Det var en fin tur til Vuku, og en utrolig flott start på dagen. Takk til min kollega som hadde tålmodighet nok til å sitte med åpent vindu kilometer etter kilometer. Og som innimellom snakket med en som satt og glante opp mot himmelen og bare snakket om hvor flott syn vi (les: jeg) hadde 🙂

Fakta om perlemorsskyer
Perlemorsskyer har vært å se over hele landet siden nyttår. NRK har skrevet en artikkel om hva det er og hva som er årsaken: se denne lenken.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s