Svanesjøen en tidlig lørdag morgen

Nei, det er ikke den russiske varianten – men en lokal stjørdalsk sjø med svaner. Eller – de holder til på vatn i distriktet, og jeg har vært på et av dem.

Fredag morgen fikk jeg høre at det var 72 svaner på et vatn litt utpå morgenen. Lørdag morgen stod jeg derfor opp kl 06, satt i bilen før det var gått en halvtime, og litt før kl 07 var jeg framme. Det var meldt både snø og litt sol, og jubelen stod høyt inne i bilen da jeg kom fram og så at svanene var på plass.

Drømmen om å ta bilder av svaner i morgensol med et samtidig lett snødryss kunne gå i oppfyllelse, dersom jeg var heldig. Dessverre ble det ikke sånn denne gangen. Vi hadde både tett snødrev, lett snødryss og nydelig morgenlys – men ikke samtidig.

Det hadde snødd i løpet av natta, og morgenlyset var litt grått. Det snødde allerede da jeg kom fram, og det blir bilder av det også.

Samtidig begynte noen av svanene å fly – følgefokus er jo noe jeg ikke har helt kontroll på, og stadig øver på. Å fotografere svanene i flukt, i snødrev – det er god trening det. Samtidig skal du sikte på øyet – på det lille hodet – på en fugl som beveger seg…. Jeg er strålende fornøyd med at jeg fikk det til så bra!

Etterhvert begynte det å snø tett, så tettere – så tett at kamera innimellom sleit med å finne fokus på svanene som stod på andre siden. I tillegg fløy noen…

Jeg fikk lyst til å prøve å bruke lengre lukkertid, og etter å ha prøvd meg fram litt, endte jeg med 1/160 sek – mot 1/640 – 1/800 sekund på den andre bildene. Se hvor fine vingene ble!

Så kom sola, og med den det fine lyset som er på morgenen. Svanene nærmest hadde fløyet, så vi var prisgitt de som var igjen – som samtidig satt lengst borte. Etterhvert fløy de avgårde mot åkrene de holder til på dagtid. Der takket jeg for meg, og lot svanene beite i fred. Jeg var fornøyd med å stå opp tidlig på en fridag.

Takk for følget!


4 kommentarer om “Svanesjøen en tidlig lørdag morgen

  1. Tusen takk for flotte øyeblikk🦢🦢🦢🦢det bildert med 2 svaner og hjertet 🤍falt jeg for. Luftklem til DEG

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s