Laksand og andre fugler

Tidlig i påska besøkte vi Nedre Leirfoss i Fossegrenda i Trondheim. Her er det tilrettelagt tursti, med benker, grillplass, gapahuk, toalett, parkeringsplass mm. Det er en del fugler som holder til her, så tar du med litt gammelt brød kan du få de inntil bredden. Ypperlig for barn som vil se fugl – og for voksne som øver på fuglefotografering.

Denne dagen så vi fiskemåker, hettemåker, en laksand, stokkender og et par kvinender. Målet var å øve på følgefokus, fugl i bevegelse, treffe fokus på øyet og fuglefotografering generelt. Turen ble avsluttet med litt fotografering med lange lukkertider, også spennende å øve på.

Det går bedre og bedre, heldigvis vil jeg si når jeg bruker tid på det 🙂

Først litt om stokkender som tilhører andefamielien. Den er en vanlig andeart, og er ca 58 cm lang. Hannen har et grønnglinsende hode, hvit halsring og rustbrunt bryst. Hunnen på sin side er brunspraglet over det hele. Begge har blått vingespeil. I riktig lys gnistrer det i fargene av stokkanda. Denne dagen var det overskyet, men du ser fargene likvel.

Laksanda er en ganske stor andefugl, som lever mest ved elver og vann og faktisk kan hekke i trehuler. Hannen har mørkegrønt hode, mens hunnen har brunlig. Denne dagen så vi bare denne ene hannen. Laksanda eter for det meste fisk, og har tagger i nebbet som gjør at de kan holde på fisken. Det ene bildet viser tydelig taggene.

Fiskemåker var det flere av på Nedre Leirfoss denne dagen. En av dem prøvde til å med å vise seg med å gå på vannet.

Måkene er fine å ta bilder av med lang lukkertid også


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s