Diptych – to bilder sammen

Da landet stengte ned måtte mange tenke nytt, så også Elisabeth på Saga på Inderøy. Jeg har deltatt på workshop og møter der tidligere, og slo til da det kom tilbud om digitale kurs. Jeg har tidligere skrevet noen ord om kurs jeg har deltatt på i år: The Image Crit og kurs i lysmaling.

Mens kurset i lysmaling pågikk, fortsatte The Image Crit, men annenhver uke i stedefor hver uke. Tema for juni var diptych.

Jeg har strevd litt med å forstå hva diptych er, og for meg er det to bilder som står sammen. Hver for seg er de kanskje intetsigende, men sammen utfyller de hverandre. Det er ikke to bilder i serie, altså som henger sammen – men likevel gjør de det. Er det noe rart jeg er forvirret??

Oppsummert ser jeg diptych som en måte å presentere bilder på. Litt forenklet er det å sette to forskjellige bilder side ved side (eller over hverandre) for å danne et enkel kunstnerisk budskap. Det kan være direkte, indirekte, refererende, abstrakt eller annet. Bildene kan også sies å skulle forsterke hverandre, eller som dersom de står alene blir mer intetsigende.

Under her er noen av mine diptychbilder, både fra i sommer og tidligere.

Ved Kimen kulturhus er det mye mønster å finne. Disse grønne ga mange muligheter. NB – bildene av mønster over og under her er tatt på forskjellig sted på området, og er ikke ett bilde delt i to.

De to siste bildene er de jeg har sendt inn til the image crit og fått veiledning på.

Om alt svarer på oppgaven vet jeg ikke, men jeg har lært mye, og det er viktigst for meg 😄

Det har vært utrolig lærerikt og utfordrende, så jeg meldte meg likegodt på en ny runde i juli. Da er det triptych som er tema. Altså tre bilder sammen i stedefor to. Som om jeg ikke har nok problemer med å forstå og lage en diptych med to bilder 😃


En kommentar om “Diptych – to bilder sammen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s