Hennset, et ferjeleie vi ikke visste om

I år er det Norgesferie som gjelder. Det gir en mulighet til å bli kjent med eget land, og se hvor vakkert det er.

Vi har vært på Veiholmen, og for å komme dit kjører vi E39. Underveis diskuterer vi om vi må ta en eller to ferjer. Etter å ha studert Google maps  på mobilen, finner vi (les: jeg)  ut at det ikke er mer enn en.

Overraskelsen er derfor stor da vi like etterpå blir bedt av den samme Google maps om å svinge av veien – og ned til et ferjeleie. Typisk nok kom vi dit fire minutter etter at ferja gikk, og enda mer typisk så gikk ikke neste ferje før en time senere. Men da står vi først i køen, og det er jo også et gode.

Ventetid på ferjeleiet gir oss også en god pause fra bilkjøring, tid til litt mat – og en rusletur. Det var idyllisk på ferjeleiet. Ei linerle badet i en sølepytt, måsene skreik, og husene speilte seg i den stille fjorden. Noen barn fisket (og fikk fisk), andre handlet på det lokale røkeriutsalget. Det siste ble åpnet da kundene ringte et oppgitt nummer. Det er service!

For den som rusler litt rundt er det flere fotomotiv. The Black Pearl er hensatt her, og mon tro om Jack Sparrow vet det?

Å bygge en egen flåte må være drømmen, og alt er klart for sjøsetting.

Strekningen Hennset – Arasvika tar 13 minutter med ferje. To biler kjørte av, og mens fem som kjørte på. Det kan ikke være annet enn gode sommerdager for mannskapet? Ihvertfall om du sammenligner med ferjekaoset som vi ser rundt Lofoten i disse dager.

Det er godt vi er med ferja, for hvis ikke kunne det fort blitt mye ledig plass 🙂

Utsikten på overfarten var upåklagelig

På den andre siden lå ei nydelig gul brygge, og den røde båten foran var prikken over i’en.


4 kommentarer om “Hennset, et ferjeleie vi ikke visste om

  1. Hei. Trivele med ukentlige reiseskildringer fra deg. Denne fergestrekningen er nok ikke så mye benyttet. Var lite trafikk for 15 – 20 år sia å. God ferie og go sommer. Ole

    Likt av 1 person

    1. Så artig å høre Ole! Det er godt med litt bedre tid, slik at jeg kan legge ut noen innlegg. Artig å se tilbake på er det også 🙂 Vi lurer på om vi kom samme vei, men motsatt retning for noen år siden, da vi var på vei hjem fra Møre med et innlagt impulsbesøk på Veiholmen. Hvem vet, ikke vi hvertfall 😀 God sommer til dere også!

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s