Svipptur til Ålesund

Ålesund er en fin by, med alle sine flotte og fargerike hus i jugendstil. Samtidig er det mye styr i byen, med mye trafikk som gjør at det er biler overalt. Alle (også vi) er på leting etter en plass å sette igjen bilen. Vi burde jo skjønt det da vi plutselig fant to ledige plasser – som kun var for korttidsparkering.

Jeg tenker at Ålesund er byen som bør besøkes på kveldstid eller helg, hvor de fleste trafikantene er borte, og hvor vi kan rusle rundt i gatene og nyte de nydelige omgivelsene. Siden vi først var der, gikk jeg en tur og fanget de tradisjonelle bildene som alle kommer hjem med. Been there, done that liksom.

Brosundet må foreviges

Hver gang vi har vært i Ålesund har vi gått forbi en antikvitetsbutikk. Denne gangen gikk vi innom. Om du har lyst til å oppleve en annen type butikk, ta en tur innom Artifex en kunst- og antikkbutikk i Apotekergata 10. Galleriet åpnet i 2005 og formidler antikviteter av høy kvalitet samt originalkunst av anerkjente kunstnere. Her er det mye spennende, og om du ikke skal handle, så ta ihvertfall en titt innom og hør litt om det som er utstilt.

Ålesund kan også oppleves i fart. Joda, du leste riktig. Når du er ferdig med Brosundet og de andre faste stedene, bør du ta en tur i resten av byen. Om du ikke går, så ta en ekstra runde når du likevel er på vei ut av byen. Under dagens tur satt jeg med kamera og tok bilder gjennom bilruta. Det fungerer utmerket når jeg setter på et polariseringsfilter som fjerner refleksene fra bilvinduet.

Etter en tur i byen kjørte vi opp til Aksla. De fleste går de 418 trinnene, men ikke vi. I stedet tok jeg heller andre typer bilder over byen – i tillegg til de tradisjonelle da.

Så til slutt et lite diptych fra Aksla.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s