Jakten på den røde båten

Det kan høres ut som en dårlig Harrison Ford film, men er en reell jakt på en rød båt. Er du på Instagram, så har du sikkert sett den. Den røde pioneren som flyter på et utrolig grønt vann i naturskjønne omgivelser. Skikkelig nasjonromantisk bilde. For to år siden visste jeg ikke om den, og passerte Hjelle i strålende sol.

Nå da jeg vet bedre, er ikke været like fint. Jeg har likevel besøkt stedet tre ganger de siste dagene, men har ikke fått et bilde slik jeg vil ha det. Enten er sola borte, det regner, eller så ligger båten «feil» i forhold til omgivelsene. Eller sola skinte plutselig mens jeg var innendørs – og var borte da jeg kom ut.

Båten har heldigvis vært der da, for den kan du leie om du vil. Tenke seg til å komme dit i perfekt vær, for ikke å finne den båten… Som ser sånn ut, en helt enkel plastbåt. Som passer så utrolig godt inn…. 🙂

Forsåvidt er ikke strålende sol noe godt fotovær, men akkurat slik jeg ønsker å formidle bilde av båten så må det sol og mest mulig blå himmel til, gjerne med noen skydotter akkurat passe strategisk plassert.

Selv om været ikke var som jeg ønsket meg, så er det blitt noen bilder. Her er et lite utvalg fra mine tre besøk.

Hjelle ligger innerst ved Oppstrynsvatnet i Stryn kommune, og du ser det fra Rv 15 som går fra Stryn til Ottadalen, men må svinge av for å kjøre innom. Her finner du et ærverdig hotell fra 1886, fine gamle hus – og noen nye, gamle bensinpumper og gammelbutikken.

Når du kommer vestfra kjører du gjennom en tunnel, og ser dette når du kommer ut. Nydelig postkortmotiv.

Jeg tok en titt innom hotellet, og for et sted! Her må det være utrolig fint å bo en natt eller flere. Det er helt overkommelig avstand til andre severdigheter i området, som Loen, Olden, Stryn, Dalsnibba, Geiranger mv. Så hvorfor ikke ta bo her?

Et besøk på gammelbutikken anbefales også, stedet oser av sjarm, og dufter godt av kaffe, nytrukket te, nybakt scones og andre lekkerier. Utsikten ut av vinduene er heller ikke noe å klage på – herfra ser du den røde båten som er et kjent motiv.

Under ser du både båten og bilder fra området. Neste gang jeg er her håper jeg alt klaffer!

Takk for meg for denne gang. Jeg kommer tilbake, for et bilde av den båten i «riktig» lys skal jeg ha!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s