Triptych – tre bilder satt sammen til ett

Jeg har delt et innlegg om et onlinekurs jeg har deltatt på gjennom NORDphotography, hvor tema var diptych som er to bilder satt sammen. Hvordan det gikk kan du se i innlegget om diptych.

Tema for The Image Crit i juli er triptych. Det vil si tre bilder sammen.

Se for deg en altertavle, hvor det er en hoveddel og to sidedeler. Eller paneler om du vil. Motivene er ikke like, men de har en sammenheng. Det er triptych. Les gjerne mer om det på Wikipedia.

Det første bildet er satt sammen av tre jeg tok på golfbanen en ettermiddag. Jeg hadde tenkt å sette inn en golfspiller, men det ble så åpenbart hva det dreide seg om – og da kan det fort bli en serie av bilder. Det vil vi ikke ha.

Nå valgte jeg å lage en linje av golfballene, fra venstre til høyre – det vil si den siden vi leser fra. Deretter ligger ballene litt i blomstereng og i et tre.

Etter første kurskveld fikk jeg veileding på hvordan bildet kunne forberedes, hvor det viste seg at det å fjerne flagget endret bildet til det bedre.

På det neste bildet var det fargene jeg ville bruke. De to første bildene er tatt i nattemørket under nordlyshimmelen, mens det siste er tatt i mørket i Olavsgruva.

Så måtte jeg hente fra bilder av naboens roser som jeg også satte sammen til diptych – som er to bilder. Se mer om det her. Under ser du tre bilder sammen.

Til neste kurskveld kunne vi gjerne bruke ideen fra første innsending, eller vi kunne lage noe helt nytt. Vi ble utfordret på å bruke mennesker i bildet. Ups, liksom, det er ikke bare å gjøre når man helst tar bilder av alt annet. De bildene jeg laget til andre kurskveld er under her.

Her har jeg kombinert lysmaling med triptych. Under laget jeg en annen variant, som jeg liker bedre.

Vi ble utfordret til å bruke mennesker i bildet til denne gangen. Jeg var bortreist i perioden før, og hadde få personer rundt meg. Jeg valgte derfor å bruke bilder jeg har tatt før, nærmere bestemt fra en workshop i aktfoto med Håkon Grønning i april i 2019. Jeg har lagt ut bilder fra workshopen tidligere, og om du vil se tilbake på det kan du søke på Svala og eller Valentina.

Til slutt legger jeg ved det bildet jeg sendte inn. Gruppa ga god tilbakemelding, og jeg er fornøyd. Det er en spennende teknikk, som gjør at man må tenke bredere og annerledes enn om man tar et bilde.

Takk for at du tittet innom 🙂 Legg gjerne igjen en kommentar om hva du tenker om det å lage bilder på denne måten.


En kommentar om “Triptych – tre bilder satt sammen til ett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s