The Image Crit 2020

NORDphotography på Inderøy har de siste 10 årene hatt et bredt tilbud til fotografer på alle nivå. Da koronaen satte en stopper for fysiske kurs, opprettet eier Elisabeth et nytt tilbud: gruppebaserte digitale samlinger kalt The Image Crit.

Oppgavene var spennende – noen enklere enn andre, mens enkelte uker måtte jeg jobbe hardt for å løse den på en god nok måte. I all hovedsak handlet det om at jeg var for kritisk til egne bilder, og at jeg av den grunn ikke greide å la kreativiteten lede meg på vei. Det var da ekstra viktig å få tilbakemelding fra de andre deltagerne, både hva jeg kunne gjort bedre men også hva som var bra.

Det har vært spennende å være med, med mye tankevirksomhet og kreativitet – og enkelte ganger frustrasjon. Akkurat sånn som en kreativ prosess er. Det har vært lærerikt, jeg har lært mye om meg selv, om fotografering – og ikke minst har jeg lært mye av de andre i gruppa.

Under presenterer jeg bildene jeg sendte inn uke for uke, med tilhørende tema. Oppgavene er gitt på engelsk, ettersom NORDphotography også har Image Crit for engelsktalende grupper.

Catching the LIGHT

Bildet ble tatt da jeg glemte tid og sted, og plutselig hadde krøpet inn i hagen til noen. Som viste seg å være hjemme….

Finding (or creating) shapes and forms

Jeg kom over denne trestammen på vei til et fotomål, og tok et par tilfeldige bilder. Dagen etter dro jeg tilbake for å ta ordentlige bilder – da hadde noen revet av mosen midt på treet.

Less is more

En lærerik oppgave som jeg ble veldig fornøyd med. Tanken på at mindre er mer har jeg tatt med meg videre. Jeg liker «rene» bilder uten for mye detaljer.

Tell me a story

17.mai i annerledesåret. Amcarklubben kjørte bilkortesje, og bakerst kom en traktor med en gutt som passasjer. Jeg ble grepet av ham, av blikket hans, av at det var 17.mai – og av at unger ikke skal kjøre rundt i traktor – de skal gå i tog, vifte med flagg, spise is- og de skal leke med andre barn. Bildet griper meg den dag i dag.

Me, Myself & I

Oppgaven Me, Myself & I var selvportrett. Oppgaven sa videre: Elsket av noen – hatet av andre. Dog veldig viktig øvelse å gjøre for alle kreative. Jeg tok med stativet og kamera og gikk en tur til et gammelt hus, og tok en prat med meg selv.

Jeg laget et innlegg om oppgavene som er vist over, og du kan lese om det i dette innlegget.

Diptych part 1&2

Vi fikk oppgaven to ganger på rad, og avblomstret løvetann var første innsending, mens naboens rosebusk var motivet i det andre.

Diptych var krevende, rett og slett fordi jeg ikke visste hva det var, hvordan jeg kunne bruke det som metode for å formidle noe. Mer om det å lage diptych finner du i dette innlegget.

Triptych part 1&2

Golfspillerne undret seg sikkert den dagen i august, da jeg surret rundt på golfbanen og tok bilder av golfballer litt overalt.

Den andre innsendingen er fra en workshop i aktfoto i april 2019. Jeg har flere innlegg på bloggen fra workshopen, og du kan søke på aktfoto, Svala eller Blackpearl så kan du se på dem.

Flere triptychbilder jeg tok i forbindelse med oppgaven finner du i dette innlegget.

Blowing in the wind by Bob Dylan

Bildet er satt sammen av tre ulike bilder; et fra Sognefjellet, ett fra Dovre og et fra Hamningberg.

Oppgaven var noe nytt og lød: BLOWING IN THE WIND by Bob Dylan. Listen to the song and be inspired, or read the lyrics to the song and be inspired, or find a line from the lyrics that you especially like, and use that as your inspiration. I

Dette var en krevende oppgave, fordi jeg fant ut at jeg skulle sette sammen tre bilder i Photoshop. Jeg kan ikke Photoshop, og har ikke prøvd å lære det heller. Jeg måtte derfor bruke mye tid på å få det til. Les mer om arbeidet i dette innlegget.

Ops I Did It Again by Britney Spears

Etter Blowing in the wind fikk vi Britney Spears sin sang Ops I Did It Again. Her valgte jeg å bruke lysmaling på noen dukker jeg fikk lånt av ei venninne. Lurer på om datteren hennes vet at dukkene var på utlån og har havnet på nett? 😀

Positive vs Negative Space

Værnes kirkegård en tåkete lørdagskveld ga meg mange spennende bilder – og et par småspennende opplevelser.

SLO MO – motion blur or long exposure/ slow shutter speed

Bildet er tatt av tre stammer som stod litt i halvmørket, hvor jeg brukte lang lukkertid samtidig som jeg beveget kamera. Artig og krevende teknikk!

Diptych challenge 2: creating diptychs from work by Cig Harvey, Tom Sandberg or Andrei Kartesz

Vi skulle lage en diptych med et av bildene over, og et eget bilde i tillegg. Jeg lagde likegodt to.

Sånn for ordens skyld er bildet med spagetti til venstre mitt bilde.

Sjøstjerna tok jeg under en dykketur i Vikna for noen år siden. Siden blomstene også er under vann fant jeg at det passet godt.

My Neighbourhood

I området jeg bor er det mest voksne, og jeg ville at sykkelen skulle illustrere at barna ikke var der mer. Flere bilder fra prosessen med å ta bilder av trehjulssykkelen finner du i dette innlegget. Det tok nemlig litt tid å få det til…

Series of 3 & 5

Vi skulle lage en fotoserie som kan ses som et sett med bilder som presenteres sammen på samme tema, redigert i samme stil, med bildene som lenker. Det er ikke som en diptych eller triptych, der bildene skal sees på som ett bilde / en opplevelse. Men det er 3 enkeltbilder som går sammen.

Disse oppgavene var de jeg absolutt strevde mest med i hele Image Criten. Takket være god tilbakemelding fra de andre vet jeg mer nå, om hvordan jeg kunne gjort det.

Heldigvis får jeg ny mulighet for å lære mer, da det blir Image Crit også i 2021 – og jeg har fått plass! Kan du tenke deg å vite mer, ta gjerne kontakt eller se mer på NORDphotographys side.

Vil du se hvilke andre bilder deltagerne leverte inn, kan du se dem ved å følge denne lenken til gruppe 1 som jeg var med på, og til gruppe 2.

Vi avsluttet Image Criten med et digitalt julebord, hvor alle deltagerne fra begge gruppene møttes. Elisabeth hadde satt sammen en bildekavalkade fra alle de innsendte bildene, hvor vi gikk gjennom dem i fellesskap. Ta deg en timeout i ca 20 min, se på bildene og nyt. Her er lenke til filmen. Jeg er ganske stolt over at flere av mine bilder er representert blant så mange dyktige fotografer fra inn og utland!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s