Siste dag i januar – nydelig vinterdag!

Dagen startet med snømåking, etter nattens snøfall. Deretter rigget vi oss til med bålpanne, grillpølser og tilbehør. I bakken ved siden av suste familiens minstemann opp og ned med akebrett, til stor glede for oss alle etter noen uker uten fysisk møte. Sola skinte, og varmen sørget for at det dryppet fra taket. Nesten som litt påskestemning.

I helgen var det også hagefugletelling, og vi noterte de vi så de timene vi var ute. Samlet så vi tolv gulspurv, sju grønnfink, tre skjærer, to gråspurv, to kjøttmeis, en blåmeis, en flaggspett og ei kråke. Det er atskillig mer enn samme telling i fjor, da jeg telte tre skjærer.

Dagen ble avsluttet på Skatval, hvor vi skulle se etter oter i fjæra. På vei dit begynte det å snø kraftig at vi knapt nok så veien foran oss. Vi skrinla derfor den planen, og dro hjem. På veien hjem så vi 7 rådyr og to elg – de siste like ved der vi bor. Fine opplevelser begge deler, og godt foreviget.

Fotodagen startet med ei sky som kom inn i full fart. Bildet er satt sammen av 7 bilder.

Fuglene under er en del av tellinga: gulspurv, grønnfink, poserende flaggspett og blåmeis. Kråka og skjærene prøvde jeg ikke å ta bilder av en gang….

Vi har en fantastisk utsikt mot Trondheim, men det vi ser mot nord er også fint når lyset spiller på lag som i dag. Lyset har skiftet mange ganger, og gitt nytt syn på kjente omgivelser. De to bildene under er tatt i samme retning, men på ulikt tidspunkt. Se hvor stor forskjell det blir!

Vi tok turen til Skatval på ettermiddagen, hvor vi ble møtt av ett snø. Å gå med blikket rettet mot snøen når snøen og vinden står rett på, stod ikke øverst på ønskelista så vi kjørte en tur bare for å se før vi snudde. På vei tilbake møtte vi disse rådyrene. Bildet av elgene nederst er tatt ca 800 m fra der vi bor – like ved noen bolighus….De brydde seg ikke om at jeg stod på veien og tok bilder, så særlig redd mennesker er de nok ikke.

Det siste bildet er tatt mot nord, da vi kom hjem fra turen. Sola kom gjennom skylaget og lyste opp skyene. En fin avslutning på en fin dag!


2 kommentarer om “Siste dag i januar – nydelig vinterdag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s