Oterbesøk i 17 minus

Trøndelag har hatt et fantastisk vær de siste dagene, med akkurat passe mengde snø og mange kuldegrader. Litt for mange, synes enkelte dog 🙂

Torsdag ettermiddag viste måleren 17 minus, og da satt jeg på stranda og håpet å få se oteren.

Jeg var litt seint ute, og sola hadde gått ned og jeg så ingen oter – eller annet spennende. Siden jeg først var der, og hadde et sterkt behov for litt frisk luft og en annen utsikt enn hjemmekontoret, tok jeg med meg et saueskinn og satte meg på en stein og nøt stunden. Fargene i sjøen svant hen den tiden jeg var der, og blåtimen begynte å ta over. Lyset var magisk, og frøstrøyken drev over vannet. Fargene på landskapet skiftet hele tiden, både med lyset som svant og med hvilken retning jeg så. Magisk!

Langt ute så jeg noe komme glidende gjennom vannet. Joda, det var en oter. Jeg skjønte hvilken retning den skulle, og at den var på vei i min retning.

Lyset her var som du ser, magisk. Jeg skulle gjerne ønsket at oteren satte seg på en stein. Det ønsket fikk jeg ikke oppfylt, og den kom heller inn mot land på skyggesiden som gjorde det krevende å ta bilder. Her var det is og isslush, som skvulpet mellom steinene.

Oteren dukket under isen, og kom opp igjen, og dukket igjen. Så kom den opp, og begynte å få over isen. Den stoppet og så seg rundt, og da oppdaget den meg. Så dukket den igjen, og kom opp fra et hull i isen lenger mot land.

Jeg var så heldig at jeg fikk tatt et par serier av den der den ruslet over isen. Det var lite lys, og jeg måtte gå på akkord med det meste av innstillinger i kamera. Resultatet ser du under her. På alle bildene under visste den at jeg satt der.

Det siste bildet ble tatt etter at oteren hadde forsvunnet. Lyset utover fjorden var helt magisk oransje, og frostrøyken svevde over vannet. En fin avslutning på turen!

Takk for at du tok turen innom. Jeg tok en ny tur til fjæra fredag for å se om jeg kunne få nye bilder. Det ble en bomtur otermessig sett, men med masse frist kald luft.


2 kommentarer om “Oterbesøk i 17 minus

  1. Jøss! Topp uttelling dette! Har aldri sett slike bilder av oteren tidligere. Det lønner seg å være på plass til rett tid, og i herlig kveldslys i mange kalde grader! Gratulerer!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s