Med hvilepuls i fjæra

For et par uker siden tok vi en tur til fjæra. Målet for den andre halvdelen av oss, var å få sett oter og helst tatt bilder av den. Jeg vet at det kan være tidkrevende, hvor det beste er å sitte helt i ro, ikke snakke, ikke røre seg. Da kan det være håp om at oteren kommer på godt fotohold.

Akkurat denne dagen hadde jeg et større behov for å se noe annet enn vannet som slår inn mot land og mulig oter. Så jeg tok med kamera og gikk en tur langs fjæra. Øynene ble flittig brukt, og målet var å se etter farger, mønstre, og som vanlig så jeg etter noe som ikke hørte hjemme der.

På veien møtte jeg noen få, som var ute på søndagstur. Ellers var jeg alene, med fuglene, med sjøen som slo mot land. Det ga hvilepuls så det holdt!

Litt av det jeg så på turen min ser du under her. Først litt mønster.

Så litt farger i fjæra

Og litt rustfarger på stein. En lokal geolog har fortalt at steinen til venstre kan være en lagdelt, mosedekt sandstein, som er veldig vanlig i Stjørdal, og Storvika og Skatval nevnes spesielt. Jeg gikk jo i fjæra på Skatval, så jeg regner med det stemmer. Fin er den hvert fall! Det er også bordet til høyre, som er skiferplater med mose i nydelige farger.

Hvem kunne tro at det å se etter ruter gir resultater i fjæra? Men det gjorde det.

Det var også noe som kan settes under merkelappen hva er nå dette, og hvorfor her?

Etter ruter passet det godt å se etter striper.

Det går ikke an å bare se ned, så blikket gikk også opp. Fuglene har begynt å samle seg og det var deilig å høre fuglekvitter.

Selv om det er ganske grått er det farger for den som vi se.

Det siste bildet er av et sikkert vårtegn i fjæra. Tjelden som sitter på en stein langt ute og ser ut over sitt område, her med Fosenalpene som bakgrunn.

~ og om du lurer på om jeg så oter, så er svaret nei. Da jeg kom tilbake til de andre hadde oteren nettopp vært innom, og dratt ut igjen. Jeg var fornøyd likevel, med min rusletur og fine funn. Det er turene som teller!

Takk for følget!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s