Fargeglede!

Det var temaet for månedens bilde i Stjørdal fotoklubb i mars. Mars måned er ofte litt grå, med slaps og snø og før de første vårblomstene kommer fram kan det være vanskelig å finne noe med farge i. Så jeg tok fram farger innendørs, og kosa meg noen timer med kamera.

Tidligere når jeg har tatt denne type bilder, har jeg brukt konditorfarge, som ble helt i en skål med vann og olje. Det har fungert greit, selv om fargene blandet seg og og jeg måtte bytte vann ofte. Den største utfordringen har likevel vært å få tak i flytende konditorfarger. De jeg har nå, er kjøpt i Sverige ettersom butikkene i Norge kun har solgt konditorfarge i fast form. Dette må blandes ut, og det blir ikke alltid like vellykket. Om de nå selger flytende farge vet jeg ikke, for jeg har funnet en mye bedre måte å gjøre det på!

Lillegull på 3,5 år har tidligere malt et fargerikt maleri som jeg nå hentet fram. Det la jeg på bordet, under en skål som var ble fylt med kaldt vann. Skåla stod stablet på noen bøker, slik at det ble litt høyde over maleriet. Over skåla stilte jeg opp kamera med makroobjektiv på. Jeg stod foran stuevinduet for å få mest mulig lys, men måtte sette på andre lyskilder i tillegg.

Da alt var klart, helte jeg olje i vannet og begynte å ta bilder.

Innimellom tok jeg kamera av stativet, og tok bilder håndholdt. Det fungerer godt, men da måtte jeg passe på lukkertiden, vinkel mot vannflaten og at de boblene jeg skulle ta bilder av var i fokus.

Med makro kommer jeg tatt på, og det blir virkelig fargeglede.

På bildene under har jeg rørt i vannet med en skje, og da kom det mange små bobler.

På bildene over har jeg rørt i vannet i «stripeform», og da ble resultatet slik som over her.

De to bildene under ble til under samme seanse. Hvorfor det ble mønster i boblene vet jeg ikke. For meg minner det litt som det vi kan se i et kaleidoskop.

Det siste bildet er det jeg sendte inn som mitt bidrag til månedens bilde. Det fikk en fin andreplass, og jeg er strålende fornøyd med det!

Det du trenger til slik fotolek er:

  • et underlag med farger
  • en blank skål fylt med vann
  • olje (jeg brukte rapsolje)
  • noe skåla kan stå oppå
  • kamera med objektiv som gjør at du kommer nærme. Mulig mobil fungerer også!
  • nok lys
  • stativ til kamera

Det fantastiske kunstverket jeg brukte som underlag så slik ut:


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s