Frosk i «haug og dung»

I det forrige innlegget viste jeg bilder hvor jeg fotograferte dem i «froskeperspektiv».

Jeg har tilbrakt atskillige timer ved denne dammen de siste årene, og har sett frosk som dukket tvert den ble var at jeg satt der.

Det har vært mange timer med venting, i sol og i sludd, dag som kveld. Alltid kledd for været, har jeg ligget på magen med nesa ned i dammen og ventet. Og ventet. Noen ganger har jeg vært heldig og sett 10-15 frosk komme opp langt unna, for å dukke ned igjen.

Hvert år har jeg hatt trua, og møtt opp ved dammen når det har vært tid for frosk. Og heldigvis for det! For aldri har jeg opplevd et så yrende froskeliv, som jeg fikk oppleve denne uka.

Froskene var overalt, og i haug og dung. Jeg har spekulert på hvor mange det var, for jeg kunne lett telle 50 frosker i området foran meg. Og dammen er stor og var full av frosk.

Rett og slett froskebonanza!

Jeg hadde med en 400mm og en konverter for jeg vil jo gjerne så tett på som mulig. Det ble faktisk litt krise da jeg oppdaget at froskene var for nære til at jeg kunne bruke 400mm, som har nærgrense på ca 3 m. Men nød lærer naken kvinne å spinne, også i fotografering. Jeg hadde nemlig også med et Helios 44-7, som er et manuelt gammelt russisk objektiv med 58 mm brennvidde og f/2. Manuelt i den forstand at jeg må finne fokus selv, og så må jeg tett på for å få motivet skarpt. Og bilder av frosk ble det!

Etter en stund måtte jeg likevel ringe hjem og be min bedre halvdel komme med en 70-200 og heldigvis kom han. Da ble det fart i sakene, og det ble bilder! 1588 faktisk. Pluss noen jeg tok med et lånt kamera…. Og for å si det sånn, så er drøye 1600 bilder tatt på 2,5t mye etterarbeid.

Dessverre er dammen blitt helt gjengrodd av gress og strå, så det er mye «rot» på bildene. Men frosk er frosk, så får jeg heller unngå strå og slikt med andre motiv i søkeren.

Det er jo relativt uskjønne dyr, men tenk på at de er veldig små og at jeg både har hatt de i søkeren på kamera og sett de forstørret på en skjerm. Da blir de ikke så ille her lell 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s