Å beskrive et sted med detaljer

Noen ganger kan det å vise et sted gjennom detaljer, være bedre enn å vise det med «store bilder». I dette innlegget har jeg besøkt Håmmårsbukta friluftsområde, som er mye brukt av Stjørdals befolkning året rundt. Bildene ble til som en del av en fotooppgave om metaforer i landskap, hvor nettopp detaljene skulle illustrere et steds egenart.

Håmmårsbukta har en historie fra andre verdens krig, hvor tyskerne anla et kaianlegg, og bygde stoller i landskapet. Opprinnelig var det jernbanespor fra kaien i Håmmårsbukta til Langstein kai. De siste årene er det lagt ned et enorm arbeid, for å legge området til rette for turfolk og andre. Det er anlagt turstier, satt opp gapahuker, benker, grillplasser, toalett og det er tilrettelagt for funksjonshemmede. Stien går langs sjøkanten i samme trase som jernbanesporet en gang gjorde.

Vi ser lite av installasjonene som ble bygd i krigsårene, men ser du godt etter kan du fornemme noe av historien, gjennom stollene, i luftehattene som stikker opp. Den gamle lokstallen står der fortsatt, grå og dyster – men med en moderne adventsstake i vinduet. Jeg har i dette innlegget valgt å vise den historiske delen av området, og bevisst brukt kameraet slik at bildene underbygger den mørke tiden.

Bildene er fremstilt litt dystert, fordi det er slik jeg opplever denne delen av Håmmårsbukta. Heldigvis er det også en annen side av stedet, med bademuligheter, grilling, sosialt samvær mm hvor lyset slipper inn. Det kan kanskje bli tema på en annen fototur.

Er du i området, så sørg for å ta en tur innom Skatval Krigshistoriske museum, når de åpner i slutten av mai. På hjemmesiden sier de at: Museet har en innholdsrik samling av både små og store gjenstander, uniformer, dokumenter og bilder som illustrerer og konkretiserer aktiviteter og drama som foregikk i området rundt indre del av Trondheimsfjorden og spesielt Åsenfjord under andre verdenskrig (https://www.krigsmuseum.no/om).

Under er noen av de andre bildene jeg også kom hjem med fra turen denne dagen. Det er mye å feste blikket på, for den som liker detaljer!


En kommentar om “Å beskrive et sted med detaljer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s