Den vakreste blåveisen er den rosa

Ikke mange vet at blåveisen kommer i forskjellige farger. Vi er mest vant til å se den som er blå og blålilla men visste du at den også finnes i rød, rosa og hvit? Jeg har aldri sett rød eller hvit blåveis. Kanskje hadde jeg trodde den hvite var hvitveis, om jeg hadde sett den? Men jeg har vært så heldig å finne et sted hvor det vokser rosa blåveis, og besøker stedet hver vår. Og så mange rosa blåveis som det var i år, har jeg ikke sett de 4-5 årene jeg har vært der.

I år var de flere, ikke så pjuske som i fjor og årene før. Og når sola siler ned gjennom trærne i området, og skaper liv i landskapet – da er det bare å pakke fotosekken og dra på tur.

Sist tok jeg med lillegull på 3,5 år, som selvsagt har med eget kamera. Rett nok en gammel EOS 300, men det duger til å ta bilder med det også. Og bilder fikk vi masse av, både av blå og rosa blåveis. Vi fikk også sett og hørt fugler, spist nistepakken og kost oss skikkelig.

Jeg brukte et gammelt objektiv her, et Helios 44-7, med blenderåpning f/2 som gir en nydelig bokeh bak blomsten. Målet var å få blomsten til å poppe fram fra bakgrunnen, som er fint mulgi med dette objektivet.

Jeg hadde med en liten sprayflaske som jeg utstyrte lillegull med, så jeg skulle få ta blomstertua mi for meg selv og kunne ta bilder i «fred og ro». Det gikk ikke som tenkt, for hun så selvfølgelig hvilken blomstertue jeg var interessert i, og sprayet den. Alt i beste mening ❤ og så ble det et superbra resultat! Det varmer bestemorhjertet at vi kan gjøre slike ting sammen.

Heliosobjektivene er kjent for å gi en supert bokeh bak motivet, enten som en soft, diffus bakgrunn – eller som her med tydelige bobler. Det var artig å få det til, og jeg har vært tilbake for å jobbe videre med samme tue, men uten å lykkes. Da ble det «bare» bilder av rosa blåveis. Det første minner meg om en prinsesse, med boblene bak blomsterkrona.

Da jeg så hva jeg kunne få til, fortsatte jeg med å bruke objektivet for det det er verdt, og resultatet ser du under her. De er ganske like, men likevel ikke.

Har du et slikt objektiv, men ikke får til det samme? Jeg arrangerer digitalt kurs og har noen plasser ledig 20.mai. Kurset varer ca 2,5 t, og koster kr 250,- pr pers. Jeg vil vise bilder, forklare hvordan jeg har tatt de ulike bildene samt noen knep jeg har tilegnet meg. Målet er at deltagerne skal kunne finne sin måte å gjøre det på.

Dersom det blir stor nok interesse setter jeg gjerne opp flere kurs. Ta kontakt på Messenger eller på epost grethelindsethfoto@gmail.com.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s