En liten bilkirkegård

Når jeg kommer over gamle, rustne og helt klart dumpete biler får jeg alltid assosiasjoner til Stephen Kings skrekkroman Christine, utgitt i 1983. I boka møter vi en bil som er besatt av ondsinnede og overnaturlige krefter, som tar over livet til eieren på alle måter. Boka leste jeg i tyveårene, og jeg husker fortsatt skrekken som fylte meg da jeg leste den…. For noen år siden leste jeg boka på nytt, bare for å se om det var like skremmende. Det var den….

De forlatte bilene ligger skjult i skog og kratt, både gjemt og glemt for omverden. Jeg lurer alltid på hvilken historie har de med seg, hvem har brukt dem, hvorfor ble de dumpet – og hvorfor akkurat her? Og så lurer jeg alltid på om det kan være en ny Christine i en av dem, om forholdene lå til rette for det?

Nå sist var tidligere i sommer, da jeg fikk et tips om et par-tre biler i en dal. Jeg dro dit, og fikk tatt en del bilder. Denne gangen fant vi to biler, en folkevognbuss og en bil fra østtyske Automobilwerk. Det var ganske trangt der de lå, utenfor stiene i området og godt skjult av vegetasjonen. Hvordan bilene kom dit, kan vi bare spekulere på. De er kanskje kjørt opp og bikket utfor en skrent?

Ofte ser vi gamle kjøleskap, komfyrer, sykler og lignende i samme område, noe som kan indikere på at det kanskje var datidens renovasjon. Denne gangen fant vi noen bildeler og et kjøleskap i samme område.

Under er noen bilder av den første bilen, av merke Automobilwerk.

Folkevognbussen har også fått hard medfart.

Litt lengre oppe lå et kjøleskap samt noen bildeler, blant annet et panser som trærne har vokst opp gjennom.

Dersom du lurer på hvor disse bilene ligger, så forstår jeg det 🙂

Jeg holder likevel disse stedene for meg selv, dels fordi jeg har lovt den som tipset meg om det å ikke si noe, dels fordi jeg har vært der uten grunneiers kjennskap og tillatelse.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s