Dag 3 i Lofoten – vi ble likegodt værende på Bleik

Kvelden før skyet det til, og det kom også noen regndråper. Vi hadde likevel trua da vi våknet neste dag til litt lettskyet himmel. Det var meldt helt klart vær til kvelden, noe som lovte godt for nattlige opplevelser. Det var jo det vi var her for – nattlige opplevelser. Så vi tok likegodt ei natt til på Bleik.

I dag gikk vi til hvert vårt; mens May gikk opp på Måtinden, tok jeg en tur på stranda. Det ble fotografering av både blomster, hus, bølger, sang og strand i samme slengen. Men målet mitt  var å ta bilder av sjøen som slår opp mot stranda, samtidig som kamera skulle stå så lavt at det så ut som Bleiksøya kom rett opp av sjøen.

Det ble noen varianter av Bleiksøya…

For det jeg ville ha var ikke så lett å få til som det kan høres ut. Kamera ble satt på stativ, som ble senket til laveste punkt. Det var likevel ikke lavt nok, så jeg måtte lenger ned mot vannkanten. Jeg ville ikke se vannet bak bølgene på bildet, og for å få til det måtte jeg enda lenger ned. Og lenger ned – helt ned mot vannkanten. Jeg lå på et liggeunderlag, med kamera foran meg på stativ. Innimellom fikk jeg til noe, andre ganger ikke. Men det som virkelig ble utfordringen var disse bølgene som slo inn, som innimellom gikk langt oppover stranda. Det sies at hver 7. bølge er større enn de foregående. Jeg regnet bølgene, og fant ut at det ikke stemte… De kom oftere….

Jeg måtte derfor passe på, og spratt opp med kamera og stativ i handa hver gang det så ut som en bølge ville komme oppover stranda. Både jeg, liggeunderlaget, stativet, skoene og buksa var blaute av saltvann og måtte få en solid dusj med ferskvann da jeg var ferdig.

Jeg var sikkert litt av et syn, der jeg lå med nesa helt nede mot vannkanten  hvorpå jeg plutselig spratt opp med ujevne mellomrom 😀 Men jeg fikk noen fine timer på stranda, og jeg glemte helt både tid og sted.  Det neste bildet ble tatt da jeg gikk derfra for siste gang på denne turen.

Det var mye sjø og store bølger denne dagen (også), og noen bilder av bølger følger under.

Og litt sand. Det er mye mønster i sanden, og jeg skulle gjerne visst hvordan jeg får det fram slik jeg ser andre gjør.

Noe annet jeg fikk til var dette, rett og slett naturens kunst…

Men vi var jo i nord primært for ta bilder av nordlys, gjerne på ei hvit strand omkranset av høye fjell. Så da mørket senket seg stakk vi hodet vi ut og kikket flere ganger. Vi fikk endelig sett litt nordlys, og gikk ned på stranda i håp om en etterlengtet opplevelse. Dessverre var det mye skyer og veldig lite nordlys, men et solid stjerneskudd hjalp på  litt.  Og gjett hva jeg ønsket meg da jeg så det? 😀

Siste bildet er fra Bleik sentrum da vi gikk tilbake. Som du ser skinner månen kraftig bak skyene. Det var så månelyst at vi ikke trengte lommelyktene for å komme oss tilbake til bobilen. Den ser du forresten helt til venstre på bildet, det er den som har overbygg over førerhuset.

Takk for følget så langt. Etter dette begynner vi å bevege oss sørover mot Lofoten. Og stormen som er på vei….


En kommentar om “Dag 3 i Lofoten – vi ble likegodt værende på Bleik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s