På ville veier med leiebil

Vi våknet til skikkelig øsregn og enda mer vind tirsdag morgen. Vi kledde på oss godt, og gikk og hentet leiebilen, en snasen Volkswagen T-cross. Registrert første gang i juni, på Hell faktisk. Bilen ble leid hos Sixt bilutleie i Svolvær, som ga oss utmerket service og gode tips til hvor vi kunne dra. Og ikke.

Jeg måtte faktisk på shopping – regnklærne jeg hadde med holdt ikke mål mot nordlandsregnet. Jeg måtte derfor kjøpe meg skikkelig oljehyre og med det var vi klare for nye opplevelser. Unnskyld Vidar – vi storflira da du foreslo shopping, og så måtte jeg shoppe lell.

Bilutleiefirmaet anbefalte oss å ta turen på sørdelen av Lofoten på tirsdag, ettersom det kunne være en risiko for at Gimsøysundbrua kunne bli stengt på onsdag. Som sagt så gjort, og vi bestemte oss for å kjøre helt til Å i Lofoten for å fotografere oss oppover. Vi har vært ute en vinterdag før, og kjente lusa på gangen osv. Hadde vi startet opplevelsene allerede i Svolvær, ville vi aldri kommet fram til Å… tenkte vi.

Planer er bra, men kan endres. Også denne dagen endret vi planen. Først tok vi en avstikker på veien inn til Nusfjord hvor du finner dette dramatiske motivet. Litt mer dramatisk blir det når jeg løper, for det skjer ikke så ofte… Under er en annen variant av samme sted, uten meg løpende bortover veien.

En av årsakene til at vi stoppet her, var lyset. Det skiftet hele tiden, og ikke visste vi hvordan det ville være når vi kom tilbake. Det var samme årsaken til at vi stoppet på Sakrisøy rett etter. Her står denne kjente gule hytta, som ble fotografert før vi kjøpe med en kanelbolle og verdens dyreste sjokolade (note to my self: sjekk prisen først).

Så ble det stopp i Reine. Her kom jeg hjem med ikke mindre enn 170 bilder tatt fra brua. Og det etter at jeg hadde slettet noen mens jeg var på tur. Skulle ikke vært lov, og jeg hadde jo bestemt meg for å være kritisk når jeg tok bilder på denne turen. Men, så var det dette lyset da. Når vi ser tåka komme og gå inne i fjorden, og fjellene dukker fram for å forsvinne igjen. Ja, da må det bli mange bilder da. Og selv etter å ha vært streng med meg selv og slettet med hard hånd, sitter jeg fortsatt igjen med 13. Her er tre

Etter stoppen her, susa vi faktisk ned til Å Her parkerte vi bilen og gikk rundt i sentrum, om vi kan kalle det det. Klokka var blitt 15.30, og vi hadde vært på tur siden kl 11.30. Vinden tok veldig, og ytterst på moloen slo sjøen over flere ganger mens vi var utpå der. Med kamera godt innpakket i regntrekk, blir det bilder selv om det regner og sjøen slår opp når du minst venter det.

Nå begynte turen tilbake, hvor vi skulle fotografere oss nordover. Været var ruski for å si det sånn, og bilen gynga godt både på bruer og når vi stoppet. For det gjorde vi, hver eneste mulighet for et fotomotiv betydde at vi fant en plass å parkere på. Vi hadde følge av 3-4 andre biler, med folk som var ute i samme ærend som oss.

Første stopp var ved Hammerskaftet, også et kjent fotomotiv. Etter det ble det en del småstopper, alt etter motiv og lys.

Da klokka var 17.30, nærmet vi oss endelig Fredvang. Her hadde jeg et motiv jeg ville ta bilde av, etter å ha sett det for mange år siden. Jeg hadde vært her før, men da syntes jeg været var så dårlig at jeg droppet det. Den gangen var det overskyet og sur vind. Nå regnet det kraftig, med vindkast opp til stormskritt styrke. Passet vi ikke på kunne bildøra fly opp, lua blåse av og forsvinne inn i høstkvelden.

Ute på myra på Fredvang, var det om å posisjonere seg fortest mulig og få tatt bildene. Dette ble jeg særledes fornøyd med.

Andre bilder vi tok på Fredvang var blant annet dette som er tatt gjennom bilruta. Litt artig skal en jo ha 🙂

Nå var klokka blitt 18.30, og det var på tide å kjøre tilbake til Svolvær. Været gjorde det mye mørkere enn ellers, og selv med stativ tok vinden såpass at det ble lite egnet bilder. Det siste bildet ble tatt på vei ut fra Fredvang, mot Volandstinden.

Dagens tur på kartet

Turen var på ca 28 mil t/r. Pluss litt ekstra med små avstikkere.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s