Siste hele dag i Lofoten

Lørdag morgen våknet vi til fint vær igjen, men vi pakket vi sammen og satte kursen nordover. Vi måtte være på ferjeleiet på Lødingen senest kl 10.00 (men helst tidligere) søndag formiddag. I utgangspunktet en tur på bare 13 mil, men vi skulle også innom et par fjorder og til et sted Vidar hadde tipset oss om. Og med vår fart kom vi til å bruke dagen på disse få milene. Før vi dro fra Rystad, måtte jeg sende et bilde hjem – som viste hvor fint det var denne dagen også. Fint på ettermiddagen, regn på kvelden og natta – og fint neste dag igjen. Typisk….

Skal jeg til Lofoten med campingvogna, så er dette stedet helt klart aktuelt å overnatte på. Det landskapet, det lyset – det er helt magisk og jeg blir ikke lei.

Denne dagen var det min tur til å være passasjer. Det betyr at jeg sitter og ser etter motiv, og jeg så mange mulige. Men vi var målrettet, og skulle jeg ta bilder måtte de tas i fart. Så kamera ble stilt inn på høy ISO og kort lukkertid. Og lav ISO og lang lukkertid alt ettersom. Jeg som var fast bestemt på å være litt kreativ underveis, husket det i dag – den nest siste dagen. Typisk. Bilder ble det, men ingen som er verdt å vise fram.

Men det ble tatt bilder av hus, både når vi stoppet og i fart…. Under ser du bilder fra en av stoppene jeg fikk. Det er ikke antrekket det står på hvert fall. Og legg merke til lua; det er nordlyslue som jeg fikk av Bodil året før. Den brukes flittig!

Bilder av hus i fart er ikke alltid vellykket – spesielt når huset er på den andre siden av bilen…. Ingen vits i å skarpe opp disse bildene, for å si det sånn.

… men noen ganger klaffet det, både i fart og på andre siden av veien.

Og når veien går rett inn i den høstfarga skogen, må det bli bilde gjennom frontruta…

Vågan kirke i Kabelvåg kalles også Lofotkatedralen, og den ønsket vi å få bilder av mens den speilet seg i vannet. Vi kjørte jo forbi den flere ganger de dagene vi var i området, men det var enten lite vann, for mye vind eller regn så vi utsatte det stadig vekk. På vei nordover denne dagen, var siste sjanse for å ta bilder av kirken, og selv om det nå både regnet og var lite foran kirka måtte vi utnytte muligheten. Sånn ble nå det!

Ved Sildpoldnes kapell stoppet vi også, og her prøvde vi å fange solstrålene som streifet omkring i området etter hvert som sola slapp gjennom små hull i skydekket. Å få lyset akkurat på kapellet og på fjellene bak samtidig, fikk vi ikke til selv om vi fikk sett det da vi stoppet. Men du verdens min for et spill det var i fargene og i landskapet mens det stod på. Og lurer du på om det var så mørkt, så var det ikke det – jeg har brukt korte lukkertider for å få fram solflekkene.

Siste fotografering i fart denne dagen ble tatt i en eller annen fjord. Heldigvis stoppet sjåføren så jeg fikk et par ordentlige bilder også. Se så fine farger, lysspill i tåka og i de høstfargede trærne.

Vi kom fram til et sted det egnet seg å stå med bobilen og vi gikk en tur i regnet. Et tre som stod for seg selv ble et fint motiv, og ble behørig foreviget fra alle kanter og i forskjellig lys alt etter om sola slapp gjennom skyene – og ikke. Hel tiden mens det regnet, og regnet.

Med det fine treet på minnet og minnebrikken ruslet vi tilbake til bobilen og den siste natta i Lofoten. Det regnet, men værmeldingen viste at det faktisk skulle lette litt utover kvelden. Vi hadde fortsatt trua og håpet om nordlys, så lett ga vi ikke opp.

Kvelden ble brukt på å pakke sammen og rydde i bilen, og gjøre oss klar for hjemreise neste morgen. Samtidig fulgte vi med på nattehimmelen og lurte vi på om vi var i «rette fjord». Vi hadde hørt at det kunne være fint i en fjord, mens i neste kunne det være motsatt.


2 kommentarer om “Siste hele dag i Lofoten

  1. Hei!
    Fine bilder!
    De to bildene du har tatt i fart, av et hus med to vinduer og dlr i mellom: Det har jeg faktisk kjøpt bilde av på utstilling på Inderøy for noen år siden! Og det skal henges på veggen igjen ganske snart!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s